Jump to content

Pitanje - ucjena?


tataraga

Preporučene objave

Poslovni partner moga prijatelja je naplatio dio duga u gotovini, a ostatak (iako ne sve) preko racuna te ga sada taj poslovni partner zove kako bi mu se vratio taj novac koji je platio. Danas ga je nazvao neki tip od kojega je novac posuden i zaprijetio mu da ce, ako mu ne vrati novac, biti problema. Pozivni broj je +41...... tako da vjerojatno nema dokaza ciji je broj telefona. Zanima me na koji nacin bi se mogao pokusati zastititi od svega ovoga i pod koje kazneno djelo bi ova situacija mogla eventualno potpasti? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

KAZNENI ZAKON

 

Protupravna naplata

Članak 330.

(1) Tko radi naplate duga uporabom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na život ili tijelo te osobe ili njoj bliskih osoba oduzme tuđu pokretnu stvar, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

(2) Tko radi naplate duga silom ili ozbiljnom prijetnjom prisili drugoga da što učini ili ne učini na štetu svoje ili tuđe imovine, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

(3) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 2. ovoga članka počinitelj će se kazniti.

(4) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

(5) Ako je kazneno djelo iz stavka 2. ovoga članka počinjeno u sastavu grupe ili zločinačke organizacije, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija