Jump to content

optuzen za prodaju marihuane


loko88

Preporučene objave

ovako se desilo spavao sam ko konj kad cujem parlafon i policajci za narkotike na vrata s nalogom za pretres stana da sam optuzen za prodaju marihuane.pretresli sve nista nadeno sve zakonito s svjedocima odradeno.nakon toga u mup-u iskaza slikanje otisci dok smo cekali da idemo kod istraznog nisu mi u mupu spominjali koliko sta gdje od kog?nista...tek kod istraznog sam saznao da je jedan mulac rekao da sam prodao 300 g za te i te pare....demantirao sam naravno...i iskaz su mi uzeli a mali nije iz grada nego vec iz drugog i terete me da sam mu prodao prije godinu dana...i pustili me na slobodu nije bilo nikakvog prijedloga od DO ni od istraznog i sad nakon dva tjedna sam dobio poziv ko okrivljenika na ročište kod istraznog pa me zanima da li je neko pametan-na sta se tu dogada a ja veze s drogom nemam..hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

eto bio danas na istražnom ročištu gdje smo bili samo istražni ja i zapisničarka bez DO i samo me pitao sudac da li ostajem pri prijašnjem iskazu sto sam potvrdio da ostajem potpisao i pustio me nakon 10 min i rekoa mi je da ce mi se javit,bez odvjetnika sam bio jer mislim da mi ne treba

 

dal mi moze neko objasnit sta se radi tu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ne bavim se pravom, sve govorim iz vlastitog iskustva. ja sam pao s frtalj jointa, tako da je moj slucaj bitno drugaciji od tvog: 1. tebe se tereti za teze djelo, odnosno prodaju (mene za posjedovanje) 2. osim iskaza jedne osobe nemaju dokaza da si uistinu prodavao (kod mene imaju dokazni materijal). Obzirom da se ne bavim pravom i da su nam slucajevi razliciti mogu samo nagadjati.

 

Dakle sto se tice mog slucaja s travom, takodjer sam dao iskaz bez odvjetnika u nazočnosti sutkinje i zapisničarke i na tome sve stoji već 2 - 3 godine. odnosno sada cekam rjesenje (vjerojatno novcana kazna) ili se nadam da je netko fascikl gurnuo pod stol i da ce nastupit zastara. Kod tebe, posto se radi o tezem slucaju, koji podlijeze pod domenu kaznenog prava, nisam siguran sto mozes ocekivati. U svakom slucaju po zakonu su bili duzni od tebe uzeti izjavu, nakon toga, opet pretpostavljam, sljedi ili rjesenje (da je optuzba odbacena) ili se proces nastavlja, pa ce ti biti upucen poziv da izneses svoju obranu. Kolko ce sve to trajati nemam pojma, kod mene vidis traje dugo, a da nemam blage veze sta se dogadja (frendu koji je pao sa mnom su nasli cijeli joint i on je dobio rjesenje za 2mj., prekrsaj 5000kn).

 

zao mi je sta ti ne mogu vise pomoc, nazalost nitko na ovom forumu previse ne mari za slucajeve s travom.

 

e i davno sam imao proces oko prebrze voznje, odnosno zalio sam se na okolnosti u kojima mi je prekoracenje izmjereno. nakon zalbe sam dobio poziv na sud i pred sutkinjom i zapisnicarkom dao izjavu. nakon puno godina dobio sam na adresu rjesenje da je sve otislo u zastaru - iz ta dva svoja slucaja sam donio zakljucke sta bi ti se sada dalje moglo desavati, ali opet ti su slucajevi i puno drugaciji, pa ne znam da li sam u pravu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija