Jump to content

Povrat poreza- pogrešna banka


eliopisak

Preporučene objave

Osoba koja je ispunjavala poreznu prijavu navela je pogrešnu banku i osoba koja je trebala dobiti povrat dobila je obavijest o povratu poreza, ali i da je novac sjeo u drugu banku i provjerom da pod istim brojem računa postoji osoba koja je novac podigla (poznat indentitet). Jel postoje Zakonske osnove da ta osoba vrati podignuti iznos i da banka uplati na račun prave osobe(Stjecanje bez osnove,članak 1111.) i na koji način izvršiti potraživanje? (Porezna,Fina se zasad ograđuju,a "pogrešna" banka štiti svog klijenta).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezno rješenje kojim je porezna uprava utvrdila iznos za povrat poreza predstavlja dokument iz koje se vidi kome je taj iznos namijenjen. Da se možda pokuša osobi koja je novac slučajno dobila dostaviti pismo zamolbe za povrat novca, s prijetnjom tužbe za stjecanje bez osnove i uz privitak poreznog rješenja? Ovo svakako poslati s povratnicom radi dokaza o dostavi. Ako ne "upali", nema druge nego tužbeni zahtjev i drugi put provjeriti brojeve računa za povrat poreza.

Inače, porezna uprava nije u krivu, na poreznoj se prijavi navodi račun za povrat poreza koji oni nisu dužni provjeravati. FINA s tim nema ništa, a bome ni banka koja štiti klijenta. U obvezi povrata je osoba koja je novac dobila, ako ga želi vratiti bez sudske presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija