Jump to content

Rastava braka...


IvanaCar

Preporučene objave

Poštovani, htjela bih se informirati o rastavi braka! Muž i ja smo kratko u braku, tj. 1,2godine, Brak nam nikako ne funkcionira! Stalno se svađamo radi toga što on voli jako puno popiti i onda je bezobrazan i jako neugodan!! Imamo dijete od 9 mjeseci. Ne želi pristati na sporazumnu rastavu braka, jer želi djete za sebe, a nezna se nikako brinuti o njemu! Čula sam da ima neka odvjetnička kompanija koja vodi te rastave braka "besplatno". iz razloga što sam ja još na porodinom, a on nema posao već par mjeseci, niti se ne trudi naći ga. Zadnja svađa nam je završila time što je on lažno pozvao policiju i pobjegao prije nego što je došla, i naravno i tada je bio u alkoholiziranom stanju!! Još se na to sve prijeti da će se ubiti, i svima stvara jako neugodnu situaciju! bila bi jako zahvalna na bilo kakvoj pomoči! Informaciji kome se mogu obratiti, dali ima ikakvo pravo da mu se dodjeli skrbništvo ( makar ja mislim da nema)!! puno hvala! :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vas suprug ne moze podici tuzbu za razvod braka prije navrsene 1.godine zivota zajednickog djeteta.

Trenutno odnosno dok dijete ne navrsi 1.godinu, to mozete uciniti samo Vi.

Osim tuzbom, zahtijev za razvod braka moze biti i sporazumni (no, kako sami kazete, s obzirom na Vase odnose to nije moguce). Neovisno kako je pokrenut postupak morat cete proci kroz postupak posredovanja pred czss-om zbog toga sto imate zajednicno maloljetno dijete.

Dakle, Vi ste trenutno u poziciji da pokrenete taj razvod tuzbom, Vas suprug nije ... a bez obzira na protivljanje drugog bracnog druga..sud u pravilu brak razvede ako jedan bracni drug vise ne zeli ostati u njemu.

Sto se tice skrbnistva...dijete se gotovo uvijek povjeri na cuvanje i odgoj majci, dok je skrbnistvo zajednicko ... tako da je potrebno razlikovati ta dva instituta. A sud određuje vrijeme i nacin susreta djeteta i oca.

Besplatnu pravnu pomoc, u obliku savjeta mozete dobiti na Pravnoj klinici na Pravnom fakultetu, evo Vam link na kojem mozete vidjeti vise informacija:

http://klinika.pravo.unizg.hr/

ovo Vam moze biti od pomoci ako zivite na podrucju Zagreba ... ukoliko to nije slucaj, vj. i ostali pravni fakulteti(Rijeka,Split,Osijek) u RH imaju slicne klinike, pa provjerite za onaj koj Vam je najblizi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija