Jump to content

profesionalna-skinuće sa bolovanja


rozenica

Preporučene objave

U frof,sam mirovin ali sam se zaposlio kao taxi vozač,,i nakon 3mjeseca rada otišao na bolovanje zbog premorenosti,maltretiranja pod šifrom f43,,danas sam bio na povjerenstvu za bolovanje i doktorica me skinula sa istog pod obrazloženjem da nemogu biti u mirovini i na bolovanju sa istom dijagnozom te da se mogu žalizi područnij službi u jukičevoj..u srijedu kad mi istekne bolovanje u firmi me čeka otkaz,,,,ima li tko neki savjet i pametno razmišljanje kaj napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na to da češ dobiti otkaz kada dođeš raditi a ostvario si pravo na prof. nedposobnost za rad, uvijek ti ostaje opcija da ponovno primaš punu mirovinu, odnosno da radnu knjigu daš ponovo u hzmo i oni ti ponovno daju mirovinu kao i onu prije nego si počeo raditi.

Nastaviš se liječiti i nakon određenog vremena ( otprilike 1 godine ) pokreneš postupak obnove vještačenja pred komisijom hzmo-a. Tko zna, možda ti onda vještačenjem utvrde opću nesposobnost za rad ( sve zavisi od medicinske dokumentacije )

 

Naravno ako se ti osiječaš sposobnim za raditi nađi neki drugi posao i radi.

 

Samo me nešto drugo zanima. Nema veze s tobom nego ima veze sa sadašnjim tvojim poslodavcem TAXI kako te je uopće mogao zaposliti s obzirom da si u mirovini zbog određenih zdravstvenih problema, zar oni nisu provjeravali zdravlje čovjeka kojega zapošljavaju, to je u biti jedan oblik javnog prevoza i vozač kao takav bi trebao biti zdrav psihofizički 101 %.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gle kompa ovak...znam da mi mirovina ostaje ali danas sam bil u firmi i naravno da su me odjavili sa mirovinskog već 25.07-2011 a mene doktorica na komisiji skida sa bolovanja danas,,,09.08.2011

u firmi mi guraju da potpišem otkaz ugovora o radu i da stupa na snagu kada ga potpišem(znaši danas)ali i imam otkazni rok od 7 dana koji nemoram odraditi,,,sad pitanje kako me mogu odjaviti sa zdrastvenog i mirovinskog a ja na bolovanju?? a radi se o CAMMEO taxi,(tamo nema liječničkih,,nemoraš imati položeno za vozača,,nemoraš imati licencu..čisto pranje love,,ali zato radi po 12-15 sati,koje ne plate,,ne plačaju ništ,,,ali zato nam je tako kad takvi drmaju,,,a sin mu danas dopeljao neku audi r-8,,,košta oko 1200000kn....a nema se za plaće i sl,,,,

 

 

to ti jr to stari pa sad ti traži posao danje sa ptsp...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija