Jump to content

Prodaja nekretnine putem dražbe (zbog ovrhe)


GaiusI

Preporučene objave

:-? Zbog pozajmice (vidi temu - ostala pitanja - Kamatari i (?) mafija ) koju nismo vratili odredjena je drazba nekretnine za 19.05.06. Na rocistu za utvrdjivanje vrijednosti, vrijednost nekretnine ustanovljena je na iznos od 28000 eura. U zakljucku o prodaji pise da se ne moze prodati ispod 2/3 vrijednosti (mislio sam stalno da je to 3/4 ???).

 

Na toj istoj nekretnini u cijem smo vlasnistvu moja supruga sa 1/2 dijela i ja sa 1/2 dijela, osim vjerovnika kojem (?) nismo vratili 6700 eura, upisani su Rješenjem o osiguranju - Porezna uprava sa cca 40000 kn te jos na mojoj polovici takodjer Porezne uprava sa 290000 kn.

 

Pitanje glasi : da li kupac koji na drazbi kupuje takovu nekretninu npr. za 136000 kn (2/3 od 28000 eura) zaista dobiva "čistu" nekretninu u posjed nakon uplate kupovnine izlicitirane na dražbi ? Drugim riječima, zanima nas što je sa preostalim dugovima zbog kojih su i izvršena osiguranja na nekretnini.

 

Unaprijed hvala na odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... opet ja, samo razmisljam naglas dok cekam neki odgovor. Po jednima, kupac koliko ce platiti, platit ce a iz tog iznosa se sve podmiruje.

 

Ono sto me zbunjuje jest cinjenica da neki kupci odustaju kad cuju da postoje tereti. Da li je osiguranje (putem zasnivanja prisilnog zaloznog prava) teret ? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve će zabilježbe biti izbrisane nakon što kupac plati kupovninu i rješenje o dosudi postane pravomoćno. tada sud donosi zaključak kojim nalaže zemljišno knjižnom odjelu prijenos vlasništva i brisanje svih tereta osim osobnih služnosti - tipa prolaz kabela elektre, prava prelaza preko parcele i slično!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija