Jump to content

Mlade i zelene nas nasamarila vlastita obitelj


Zelengaj

Preporučene objave

Dobar dan, novi sam na forumu ja se nadam da necu biti previše naporan.

 

Dosta je zamršena situacija, probat cu da ne zakompliciram previše.

 

Kronologija ide ovako:

1.)Djed umire 00.00.0000.

 

2.)U ostavinskom postupku nalazimo se nona,(supruga) TETA(kčer od djeda) brat i ja (MALODOBAN) (sinovi preminulog sina od ostavitelja).

 

3.)Moja majka je navodno dala punomoč odvjetniku(ONA SE NE SJEČA) usput rečeno on je suprug naše TETE koja usput receno isto odvjetnica, no punomoč zasad i nije toliko sporna.

 

4.)Provodi se prijedlog ostavine po kojem smo se dogovorili da teti ide stan od 50m2, bratu i meni stan od 57m2 po 1/2 sa dozivotnim uzivanjem none u tom kao nasem stanu.

Međutim tu je postojalo jos 5000m2 zemljista koje bratu i meni nikad nitko u obitelji nije spomenuo, a tetin muz kao iskusni odvjetnik(NAŠ ZASTUPATELJ?) u prijedlogu ostavine je uvrstio te terene pod TETINO nasljedstvo.

 

5.)Htio bi vaše mišljenje o sljedečem, meni su donijeli na potpis sporazum o nasljedivanju 4 dana prije nego sam napunio 18.godina znaci logicno mi je da ja to nisam smio potpisati kao MALODOBNIK nego moja majka koja me navodno i zastupala cijelo vrijeme?

 

Angazirao sam odvjetnika i ovih dana idemo izvršiti uvid u original spise da se uvjerimo da nije mozda potpis majke kao punomočnika falsificiran.

 

U svemu ovom me muce rokovi jer su 10 godina od smrti ostavitelja, a to je proslo 2010. Medutim nije mi jasan dio toga clanka koji kaze kako u slucaju nepostenog posjednika rokovi traju 20. godina može li mi netko pojasniiti taj dio clanka?

 

Hvala vam svima unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Vidim moguću koliziju (sukob)interesa Vašeg tetka i Vas.

Tim više što:

2.Niste posve jasno naveli jeste li u Rješenju o naslj. bili navedeni kao nasljednik tada kada ste bili maloljetni.

Tu vidim moguću povredu materijalnog prava tj. zakona.

Na VAS je tada morao ići Vaš dio; naime u tom trenu, nije ga se zakonski zastupnik, majka, mogla ni odreći niti ustupiti.

 

3.Nepošteni posjednik je onaj koji je ZNAO da je stekao stvar bez valjanog pravnog temelja.

Jest, rokovi su dulji u tom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na SPORAZUMU o naslijeđivanju 4 dana prije punoljetnosti je moj potpis a nije smio biti. Sudac nije smio ni pokrenuti ostavinski postupak.Kada je riješenje o naslijeđivanju doneseno on je napomenuo da sam punoljetan što sam postao u međuvremenu međutim to nema nikakve veze jer nisam smio potpisati sporazum.

Angažirao sam jednog od najboljih odvjetnika u mom gradu a i šire tako da krečem u pravnu bitku. Hvala lijepo na komentaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija