Jump to content

ključ i posjed


biobio

Preporučene objave

Molim, molim hitno.

Druga supruga moga oca je jedina u trenutku njegove smrti imala ključ od roditeljske kuće i pripadajućih zgrada imanja. Nama, bratu i meni, koji smo nakon mamine smrti postali suvlasnici dvije šestine imanja, a po oporuci nakon očeve smrti jedini vlasnici imananja ne dozvoljava korištenje vlasništva. Druga supruga je po oporuci dobila doživotno pravo služnosti koje još nije upisano.

Ne želi nam ustupiti klučeve, "jer je ona posljednji posjednik" i svojata si pravo posjeda cijelog imanja. Kako ona ne živi u toj kući več više od pet godina, ne plaća račune, imanje se ne održava i propada,kako se to rješava? Ostavinska rasprava još nije gotova. Pitanje je da li ona posjedom ključa ima pravo posjeda, jer su ona i pok. otac još za njegova života preselili u drugu kuću i tamo živjeli do očeve smrti.

hvala, hvala :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani !

Iako nisam odvjetnik, a pošto imam slićan problem, gdje pred sudom svoju dijecu i sebe moram braniti sam,pokušat ću Vam iznijeti svoje stajalište kako ja gledam na Vaš problem.

Članakom 138. Zakona o nasljeđivanju, određeno je da zastara tražiti ostavinu zakonskog nasljednika, a što ste Vi i brat,prema poštenom posjedniku,koji ujedno tvrdi da je zakonski nasljednik a to je druga supruga Vašeg oca nastupa najkasnije 10 godina od smrti ostavitelja.Iz te činjenice odugovlačenje ostavinske rasprave svakako ide u prilog Vaše mačehe. Stoga vam je moj prijedlog da protiv mačehe ustanete tužbom zbog smetanja posjeda,te od suda zatražite na osnovi svog vlasničkog dijela,predaju Vama duplikata ključa od strane mačehe,radi uspostave posjedovnog stanja. Preporučujem Vam da se prije podizanja tužbe,preporučenom pošiljkom obratite mačehi te je izvjestite o svojoj namjeri ukoliko vam ne dozvoli uspostavu posjedovnog stanja. Sa jedinicom lokalne samouprave na kojoj se nalazi nekretnina dogovorite i način namirenja dospjelih obveza za predmetnu nekretninu,sukladno Vašem vlasničkom udjelu i djelu koji Vas pripada temeljem Zakona o nasljeđivanju iza Vašeg pok. oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija