Jump to content

Premještaj na drugo radno mjesto


hrc55

Preporučene objave

Poštovani,

želio bih vas prvo ukratko uputiti u moju potencijalno veliku problematiku. Živim 15km južno od Karlovca, a radim u državnoj firmi u Zagrebu, te sam dužan doći na posao u 08:00h. Postoji mogućnost da od 01.01.2012. budem premješten na drugo radno mjesto unutar iste firme također u Zagrebu ali sa drugim radnim vremenom (početak radnog vremena 06:30h).

 

Mene zanima je li moj poslodavac mene smije premjestiti na to drugo radno mjesto iako poslodavac zna da ja neću biti u mogućnosti dolaziti na vrijeme na svoje radno mijesto, i što je još gore uopće necu imati organizirani prijevoz kući!?

 

Naime, jedino javno prijevozno sredstvo koje vozi iz mog mjesta prebivališta u Karlovac jest autobus koji polazi u 05:00h te bi trebao doći u Karlovac u 05:20h, gdje bih ja trebao presjesti u drugi autobus koji dolazi u Zagreb na glavni autobusni kolodvor u 06:20h, i pribrojimo li tome još oko 30-40min vožnje tramvajem i pješačenja do radnog mjesta možemo zaključiti da ja nemogu doći prije 07:00h na radno mijesto!

 

Tu je i još jedan veći problem, budući da se na novom radnom mjestu radi dvokratno, radno vrijeme završava u 22:00h i ja povratkom u Karlovac oko 23:30h nemam javnog prijevoznog sredstva za povratak kući!

 

Ponavljam pitanje, je li poslodavac (država) smije mene premjestiti na takvo radno mijesto i pri tome meni neosigurati prijevoz kući?

 

Puno hvala na odgovoru! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija