Jump to content

Smije li banka smanjiti automatski svoj minus u mometu ovrhe


denikira

Preporučene objave

Došla mi je ovrha na tekući račun u kojem sam u minusu lijep iznos novaca. U momentu ovrhe, banka mi najprije uzima 1000 kuna koje sam imala do dozvoljenog minusa i smanjuje moj dozvoljeni minus za tih 1000 kuna bez da je išta otišlo za ovrhu. Plus naplaćuje naknadu za izvođenje ovrhe i baca me u nedozvoljeni minus za te naknade.

Radi se o Raiffeisen banci i ne razumijem kako se to može raditi. Ima li netko ideju kome se mogu žaliti.

 

Raspitala sam se kod banke i dobila odgovor da banka štiti sebe i ne želi iz svojeg novca(minusa) plaćati nečije dugove pod krinkom da na taj način štiti svog klijenta kako ne bi stradao od nekih svakojakih dodatnih kamata na minus.

 

Drugim riječima da sam na račun imala uplatu plaće, pa sjedne ovrha, banka bi mi uzela cijelu plaću odnosno smanjila minus za cijelu plaću i niti kune dala za ovrhu. Odnosno izgubila bih cijelu plaću, ne bih imala s čime platiti ovrhu i ostala blokirana.

 

Pomoć, ima li banka pravo dužniku u momentu ovrhe nadodati svoj dug i prvo sebe nadoknađivati ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Denikira, pozdrav. Nisam od struke, ali sam od iskustva po pitanju tih stvari. Odgovor je: mogu, i ništa ti ne preostaje nego lupati glavom u zid, kao i ja sama uostalom. Doduše meni nije bila klasična ovrha, već su mi smanjili limit prije nego što je došla pismena obavijest za 5.000,00 kuna odjednom, tako da kad sam išla provjeriti koliko novca imam na računu (taj dan sam imala uplatu osobnog dohotka), preznojila sam se od šoka. Ne da nisam imala kune u plusu, već sam bila u nedozvoljenom minusu. Što sam radila??? Otišla u banku i porazgovarala. jedino rješenje je bilo da mi blokiraju karticu, i svaki puta kad bi plaća sjela, otišla bi u matičnu banku, oni bi odblokirali karticu, predigla ono što mi ostaje, a oni naplatili ono što sam im dužna po dozvoljenom minusu i tako na 12 mjeseci. Nakon toga opet ju blokiraju. Tako da je to meni bilo godinu dana muke i pokore kako preživjeti i kako poplaćati račune.

Druge nema.

 

Pozdrav i sretno. Kustrica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija