Jump to content

Malo o poslovnim knjigama!


Casper24

Preporučene objave

Procitao sam dosta toga i vise ni sam neznam gdje sam sta procitao i imam jos hrpu pitanja ali idem polako jedno po jedno!

Otvorio sam obrt za proizvodnju kolača i bio sam na poreznoj i tamo sam se prijavio i gospođa mi gore objasnila da ja samo moram voditi KPI! Ali da ako vodim kpi jednom mjesecno onda da moram na dnevnoj bazi voditi i knjigu prometa! Sad me zanima dali sam ja to dobro skuzio.

Npr.

Ako vodim samo kpi dali ako recimo danas izdam 5 racuna svaki racun unesem u kpi pod primitke i odem u metro i kupim sta mi treba taj racun unesem pod izdatke i to je to!

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ste skužili. Ako vodite knjigu prometa upisujete svaki naplaćeni račun za svaki dan, sve što ste naplatili, u gotovini, čekovima, a u tom slučaju možete u KPI jednom tjedno ili mjesečno samo u jednom iznosu unijeti zbrojene sve naplaćene račune za taj period. Ili u KPI svaki za sebe po datumu i iznosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima

 

Imam i ja par pitanja o poslovnim knjigama obrtnika.

Muž je otvorio obrt za poduke, porez će plaćati paušalno (zahvaljujući ovom forumu smo se upoznali sa tom mogućnošću), pa treba voditi samo knjigu prometa.

 

1. Ja sam mu napravila program u Clarionu za knjigu prometa, ali sad me strah da to koristimo, jer nisam sigurna smije li se koristiti bilo koji program koji ima sve potrebne rubrike za upis i mogućnost ispisa na papir ili to mora biti neki licencirani program.

 

2. Da li se u knjigu prometa mora svaki račun ZASEBNO unijeti ili se može unositi ZBIRNO za svaki dan. Npr. ako je danas izdano 10 računa pišem li 10 redaka u knjizi ili zbirni iznos gotovine i u 'Temeljnica' upišem 'Račun broj 1-10'.

 

Puno hvala za odgovore, mnogo sam do sada naučila na ovom forumu :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija