Jump to content

ovrhe-poslodavac-fina


rujan2011

Preporučene objave

Molim pomoć u vezi sljedećeg.Radim za stalno u državnoj ustanovi. Dobila sam 5 ovrha. Poslodavac mi ih po redosljedu dolaženja naplaćuje s moje plaće.Ne dopušta mi otvaranje zaštićenog računa jer imam još 2 redovna kredita, tako da od plaće ne dobivam ništa. Moje pitanje glasi da li kad se otvori zaštićeni račun sve ovrhe zaprima fina i moj poslodavac više nema veze s njima ili ne? Naime poslodavac kaže da bi se moje ovrhe mogle naplatiti s njegovog računa i da bi ja tada dobila otkaz i drugo stvari. Kako se postaviti u takvoj situaciji i što mi je za činiti? Koji čl. ovršnog zakona vrijede u takvoj situaciji? Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim pomoć u vezi sljedećeg.Radim za stalno u državnoj

Poštovana, ukoliko imate ovrhe na novčana sredstva (ovrhe koje se nalaze u FINI)nitko Vam ne može zabraniti otvaranje zaštićenog računa, pa tako ni Vaš poslodavac. Ukoliko imate samo ovrhe na plaću (one koje se nalaze kod poslodavca), zaštićeni račun nećete moći otvoriti. Nadalje, Fina i poslodavac provode dva različita tipa ovrha, te Fina ne može preuzeti provođenje ovrhe na plaću od poslodavca, kao što ni poslodavac ne može preuzeti provođenje ovrhe na novčana sredstva iz Fine. Ukoliko se radi o ovrhama zbog kredita, provjerite kad i kakve suglasnosti o zapljeni primanja ste potpisali prilikom potpisivanja ugovora o kreditu.

 

(pogledajte čl.122 Ovršnog zakona)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija