Jump to content

korupcija i posao u pravosuđu?


slavery

Preporučene objave

Evo dragi kolege opet korupcijski skandal u St pravosuđu.

 

Evo ja s svojin izvrsnim kvalifikacijama već godinu i osam mjeseci ne mogu doći ni blizu posla, a uvjeren sam,a to će se i poslije izbora pokazati da je skoro 90 posto savjetničkih i sudačkih mjesta u pravosuđu plod korupcije,nepotizma i veza.

 

Zato me iznenadi kako mnogi idu na te natječaje puni entuzijazma i nade u objektivnost ,a većina ih se nakraju razočara.

 

Ja sam tu fazu odavno prošao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.) može link na članak o kakvom se korupcijskom skandalu u Splitu radi ili barem nekakvo objašnjenje?

 

2.) ako smatraš da ima korupcije u natječaju na koji si se javio ,postoje institucije koje to rješavaju, a ako one ne žele riješiti daš u novine ?

 

p.s.

već par tjedana spamaš sa istim ili sličnim temama. Piši sve u jednu temu (moram ti ja reći jer mi se čini da su moderatori malo preležerni)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa pogledaj "Slobodnu Dalmaciju",slučaj suca Roberta Pešutića.

Drugo, nisam govorio samo o korupciji već o vezama i nepotizmu.

A poznato je da od žalbi nema velike vajde,jer su obrazloženja rješenja o primitku u državnu službu pisana po "špranci" i nema jasnih kriterija za odabir.

 

Treće ja ništa ne spaniram već iznosim svoje stavove koji nerijetko imaju potvrdu u javnosti.

 

Četvrto imam slučaj (sličan) jednog kolege koji je htio svoju priču objaviti u jednom poznatom dnevniku,pa su ga odbili.

Pretpostavljam da si ti zaposlen kad smatraš da ja fabriciram?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a da... onaj sudac u splitu neki dan , zaboravio sam na njega jer je sve bilo podređeno uhićenjima u hzzo varaždin.

Ne radim, nemam dana radnog staža niti pravosudni položen.

 

Otvorio si više tema u kojoj u svakom postu spominješ svoju fakultetsku izvrsnost i crnićeve stipendije. To možeš zaboraviti u odvjetništvu. Znam ih puno s mog faksa koji su bili izvrsni na faksu, a kojima su logika i opća kultura na niskoj razini (ne kažem da si i ti takav). Što se tiče te tvoje izvrsnosti to ti može proći ako ćeš u sudove i drž. odvjetništva. Nevjerujem da te na tim natječajima netko može diskreditirati ako si toliko izvrstan.

 

Pišeš da si se javio na natječaj za savjetnike u Splitu. Je to završilo? S koliko si položio pravosudni, u pravosuđe možeš ako si imao minimum 70 bodova, ako si imao puno više ne bi trebao imati puno brige. Ne pomaže drugima tada ni veze ni nepotizam. Najjači su mi komentatori koji se uključe na Legalis i negoduju kako je netko na neko radno mjesto upao preko veze , a napišu kako su i oni imali vezu koja je očito bila slabija . :)

 

Ono što je meni totalna nebuloza je ova škola za pravosudne dužnosnike i činjenica da se ne možeš javiti za točno određeni grad već te oni mogu raseliti po cijeloj RH .Protiv toga je i udruga sudskih savjetnika podnijela tužbu ustavnom sudu čini mi se. Ne znam u kojoj je to fazi sada ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

joj...kakve veze ima broj bodova na pravosudnom s natječajem za sudskog savjetnika na sudovima? :D to se ne gleda, jer ima ljudi koji su prije novog zakona polagali pravosudni, tako da...ta informacija nije točna.

 

na natječajima za sudske savjetnike imaš testiranje stručnog znanja na kojem možeš sakupiti maksimalno 20 bodova i razgovor na kojem možeš dobiti maksimalno 10 bodova. I ja sam išla mali milijon puta i viđala sam svašta. problem je ovaj razgovor, tu te skinu i imaš manje od onoga koji ima nekoga pa je u konačnici i "bolji". o tom bodovanju razgovora dalje ne bih, već sam pisala. bzv.

 

nije tako uvijek, ali je često tako da da, prisutna je percepcija da se na natječajima itekako mulja i to po ps-u. postupak to svakako omogućava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija