butorac1 objavljeno: 19. listopad 2011. objavljeno: 19. listopad 2011. Imam 42 godine.U vojsci sam od 1991. I neprekidno radim u vojsci. Prije 2 mjeseca sam se vratio iz Afganistana gdje sam bio 6 mjeseci. neki dan zbog mog slabog stanja mi je dijagnosticiran Ptsp. Imam otprilike 29 godina mirovinskog staža. Iako sam i prije imao psihičkih problema, ali uvijek sam se nekako sam izvukao, sada sam na psihičkom dnu. Želim se izliječiti i otići u mirovinu. kakvi su uvjeti da odem u mirovinu, mogu li sada izvaditi RVI na ptsp. Ako ne što da radim, više ne mogu raditi.Molim vas mogu li dobiti konkretan odgovor. Citiraj
apollon odgovoreno: 19. listopad 2011. odgovoreno: 19. listopad 2011. Status HRVI zakonski više ne možete ostvariti.S obzirom na vaše zdravstveno stanje,sada je najbitnije da se lijećite i kasnije će se na osnovu te medicinske dokumentacije procijeniti vaša sposobnost za daljnje obavljanje službe Citiraj
vinkovci odgovoreno: 20. listopad 2011. odgovoreno: 20. listopad 2011. butorac1 je napisao: Imam 42 godine.U vojsci sam od 1991. I neprekidno radim u vojsci. Prije 2 mjeseca sam se vratio iz Afganistana gdje sam bio 6 mjeseci. neki dan zbog mog slabog stanja mi je dijagnosticiran Ptsp. Imam otprilike 29 godina mirovinskog staža. Iako sam i prije imao psihičkih problema, ali uvijek sam se nekako sam izvukao, sada sam na psihičkom dnu. Želim se izliječiti i otići u mirovinu. kakvi su uvjeti da odem u mirovinu, mogu li sada izvaditi RVI na ptsp. Ako ne što da radim, više ne mogu raditi.Molim vas mogu li dobiti konkretan odgovor. što se tiče oboljelih od ptsp-a u domovinskom ratu, i ostvarivanja prava na status hrvi, mislim da je ta priča završena sa 31. 12. 2005. što se tiče naših vojnika u mirovnim misijama, vrlo je lako moguće da dožive ratne stresove, i da obole od ptsp-a, i mislim da slanjem naših vojnika po mirovnim misijama država mora biti spremna i na novi "kontigent" oboljelih od ptsp-a, i da će te ljude morati nekako zbrinuti Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.