Jump to content

Bolovanje 6 mj. i odlazak na posao


malaRambo

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Moja mama je prije 6 mj. operirala karpalni kanal. Nakon 4 mj. terapija i pregleda, zaključuju kako operacija nije uspjela te je prije mjesec dana ponovno operiraju. Prije par dana su joj počele tek prve terapije i kad je otišla po doznake za bolovanje doktorica je odjednom odbila produžiti bolovanje, kaže da joj terapije više nisu potrebne i da mora na posao. Ona radi takav posao da su joj ruke zapravo sredstvo za rad (u praonici). Zaključuje joj bolovanje sa 03.11. a 05.11. bi joj bilo punih 6 mj. bolovanja.

E sad, netko joj je rekao da ju tjeraju na posao radi neke naknade koju bi joj morali isplatiti u slučaju neprekidnog bolovanja od 6 mj.

Ali nju boli ruka, i ne može raditi sa njom. Pa joj nije jasno ima li doktorica pravo ju samo tako poslati na posao, ima li tu neki skriveni motiv ili što?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o ocjeni izabranog doktora da je gospođa radno sposobna i u to nećemo ulaziti jerbo to je stvar medicine a ne prava, no na takvu se ocjenu može izjaviti prigovor koji se dostavlja ovlaštenom doktoru HZZO koji će po istom donijeti svoje mišljenje. Ukoliko bi i tada bolovanje bilo zaključeno tada se može tražiti da o toj ocjeni donese prvostupanjsko upravno rješenje koje se po izjavljenoj žabi dostavlja na drugostupanjsko rješavanje i stručno medicinsko vještačenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru.

stvar je u tome što ju nije ni pregledala.Dakle, nikako nije mogla vidjet da li je radno sposobna. Sa vrata joj je rekla da joj zaključuje bolovanje kad je mama došla po doznake. Zato se mama i pita jel postoji neka pravna caka da ju potjera 2 dana prije 6 mj. neprekidnog bolovanja na posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija