taychi72 objavljeno: 26. listopad 2011. objavljeno: 26. listopad 2011. Pozdrav! Nisam primjetila da je netko imao ovakav slučaj. Poznanik i njegova supruga članovi su uprave u poduzeću,ali oba dvoje su u mirovini.Oni se ne bi željeli odreći te mirovine pa su mene zamolili da budem direktor njihove firme samo na papiru.Znači treba im samo netko tko će moći izdavati račune,stavljati svoj potpis na razne obrasce.Mene zanima u slučaju da nešto krene krivo,kakve mogu imati posljedice i kolika je moja odgovornost? Molim Vas hitan odgovor kako bih lakše i ja mogla odgovoriti. Hvala Citiraj
dioničar odgovoreno: 26. listopad 2011. odgovoreno: 26. listopad 2011. Poštovani, napisano na papiru je zakon, dakle sva bi odgovornost bila na Vama, stoga ne treba preuzimati na sebe odgovornost ako za to niste sposobni, niti ako za to ne primate nešto za uzvrat. Činjenica da je direktor ili član uprave u mirovini ne utječe na mogućnost potpisivanja raznih dokumenata, jer to proizlazi iz funkcije te osobe po zakonu a ne iz radnopravnog statusa. Citiraj
taychi72 odgovoreno: 28. listopad 2011. Autor odgovoreno: 28. listopad 2011. Zahvaljujem na odgovoru.Već sam i sama odlučula da neću pristati na nešto što ne mogu kontrolirati.Nije u pitanju sposobnost vođenja firme jer oni to godinama rade sami,već samo im treba neka marioneta da se nebi trebali odreći svojih mirovina.Hvala još jednom Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.