Jump to content

Problemi sa Dinersom


Davorr

Preporučene objave

Pozdrav svima...

Evo da probam objasnit...bio sam dodatni član na diners kartici a nositelj je bila moja majka i dugo vremena se računi nisu plaćali u dospijeću ali do kraja mjeseca jesu,blokirali su prvo karticu a zatim su 3 dana prije nego što je ona otplatila svoj kompletni dug,raskinuli članstvo i poslali ostatak na naplatu a to je moj dio od 18 rata tj ostatak od 36 rata. I onda su naravno maltretirali i dalje telefonom! Ja sam rekao da ću ja to i dalje plaćati ali u ratama kao i dosad jel je došlo na 19/36. (Iznos na koji sam provukao karticu je 14.700kn a rata mi je 500kn na 36mjeseci ili kako na izvacima stoji 380kn rata i 120kn kamate.)Ponudili su izvansudsku nagodbu da se plaća po 500kn mjesečno a iznos koji je naveden je 9.866kn!? a dolje još piše da se obvezujem po isplati toga,platiti i kamate i još traže mjenicu na 10000kn.

Pa me sad zanima dali može ići kamata na kamatu jel su tamo već uračunate kamate a i zatezne kamate po svakom računu su naplačivane i šta je sa troškovima opomene kojih je na svakom računu bilo 2 ili 3 ovisi kako kada,a za to su mi usmeno rekli da nakon otplaćenih 6 mjesecnih rata pošaljem dopis da mi se ukinu opomene pa će ih kao stornirat!Ja bi prihvatio nagodbu na svoje ime ali mi taj iznos nije jasan i koliko bi oni kamata i opmena da im se plati...

Evo nadam se da sam bio donekle jasan jel sam se pogubio u svemu...pa eto molim pomoć ili koji savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pozdrav svima

 

još jedan problem sa Dinersom, moj tast je imao veliku plaću(?) i Diners mu je davao velike mogućnosti, zbog obima posla plaća se drastično smanjila i ostalo je puno za otplatiti. Tražili smo reprogramiranje dugovanja, ali Diners ne želi pristati na to. Sada tast daje 2000 kuna mjesečno od čega Diners uzima 1500 kamata što kada se preračuna daje godišnju kamatu preko zakonskog minimuma. Tast i punica nemaju nekretnina niti pokretnina, žive sa bakom. Kako prisiliti Diners na reprogramiranje dugovanja sa otplatnim planom, što Diners može napraviti ukoliko tast neće moći više otplaćivati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje je samo jedno.

 

S obzirom da je zatezna kamata takva kakva je (12 ili 14%) najbolje je uzeti neki nenamjenski kredit i to otplatiti u cijelosti.Obavezno prije uplate tražiti pismo namjere sa cjelokupnim i konačnim iznosom duga. Tada se plaća SAMO glavnica. Kamate na gotovinske kredite su od 6.90%.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija