Jump to content

50% naknade stete?


Miljenko_Vida

Preporučene objave

Imala sam nesrecu bez ozlijedjenih, i nazalost bez policije. Predani su zahtjevi za naknadom stete u oba osiguranja, te nam je receno da ce se osiguravajuce kuce (njihove pravne sluzbe) dogovoriti kome ce biti isplacena steta a kome ne. Ja sam dobila obavijest da je 'obveza uredna u omjeru od 50%'. Kako to da mi mogu isplatiti samo pola? Znaci li to da je i on dobio pola? Mogu li se zaliti na tu odluku? Mogu li traziti isplatu a da nemam racun popravka?

 

Ispricavam se ako pitanje nije u dobrom podforumu.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon prometnih nesreća bez policijskog zapisnika osiguravatelji započinju igru da isplate što manju odštetu.

 

Izmišljaju suodgovornost oštećenog i ispipavaju dokle mogu ići.

 

Suodgovornost može postojati ukoliko se dokaže da je oštećeni vlastitim skrivljenim ponašanjem sudjelovao u visini štete, sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.

 

Sasvim je nejasno što se tu dogodilo, više nije ni važno s obzirom da nije ostao nikakav pisani trag o prometnoj nesreći, a sudionici su popravili svoja vozila.

 

U odgovoru osiguravatelja imate pouku o pravnom lijeku, ako vam nisu ništa dali, onda zapravo niste ni tražili, potrebno je dati pisani zahtjev na koji će vam oni ponuditi nesporan iznos odštete.

 

Ako se ne radi o nekom velikom iznosu i ako nemate čvrste dokaze da poklopite navode osiguravatelja - prihvatite što vam se da.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@petpetica: Hvala na odgovoru.

Moram dodati da o prometnoj nesreci postoji Evropsko izvjesce potpisano i od mene i od drugog sudionika, ako to nesto znaci. Na papiru koji sam od osiguranja dobila nema govora o pravnom lijeku, samo se trazi od mene da dostavim racun. Vozilo jos nisam popravila i ako vec moram dobiti samo pola od stete koja je na mom vozilu, radije bih dobila pola od njihove procjene nego pola od racuna.

Dakle, suodgovornost u teoriji postoji, i moguce je da su mi duzni isplatiti samo pola?

Nisam dobro razumijela, pa ako mogu moliti pojasnjenje, sto trebam traziti od osiguranja, da bih na osnovu toga mogla osporavati njihovu odluku o tome da mi isplate 50%. Naime zahtjev koji spominjete, sto u njemu treba pisati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija