Jump to content

nasljednica! hitno


mima_i

Preporučene objave

poštovani,

majka je umrla 1.1.2011., (bila je udovica). ima nas, troje, sin i dvije kćerke. iz prvog braka sin i kćerka (otac pokojni)i iz drugog braka kćerka (otac pokojni). iza majke ostala je imovina (bez oporuke). majka je vlasnik stana (u otkupu)i možda još neke imovine (pokretne, nepokretne)za koju ja neznam, jer nisam s njom živjela. U stanu s majkom živjela je kćerka s troje djece - iz majčinog drugog braka, vodila brigu o njoj, imala sve punomoći na ime majke(nije bila zakonski skrbnik). brat živi u inozemstvu (srbija) i nismo se vidjeli gotovo 30 godina. majku sam posjećivala, pomagala, ali odnos uglavnom - kao gost?!. Slijedi ostavinska rsprava. pročitala sam zakon o nasljeđivanju i ništa nije sporno. brat (s kojim sam uspjela stupti u kontakt) i ja ne želimo ništa od majčine imovine. odreći ćemo se u korist naše sestre (po majci). kako brat može kad dobije obavijest o ostavinskoj iz inozemstva poslati svoju odluku o odricanju? može li mene kao sestru opunomoćiti ili obvezno mora doći sam? ja sam u mjestu stanovanja, ali on je vrlo daleko. što nam je činiti, koje su procedure u svemu?, kako nebi čekali raspravu, jer po zakonu kad on primi obavijest, ako se ne javi na vrijeme ( zbog daljine)smatra se da prihvaća nasljedni dio (po zakonu-ako sam dobro shvatila). kako možemo važne stvari riješiti(potrebna papirologija?) prije ostavinske rasprave kako bi naša sestra bila jedini nasljednik!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može dati Nasljedničku izjavu sljedećeg sadržaja:

- da se odriče nasljedstva

ili

-da se prihvaća nasljedstva i svoj nasljedni dio ustupa sestri...

 

Na izjavi treba navesti svoje podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresa), podatke o pokojnoj majci (ime prezime, adresa, datum rođenja, datum smrti), te sadržaj izjave.

 

Nadalje na njoj treba ovjeriti svoj potpis i dostaviti je ili sestri koja će ići na ostavinsko ročište ili sudu / bilježniku na broj predmeta.

 

Nema potrebe da dolazi u RH radi davanja izjave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija