Jump to content

Kada vatrogasci u mirovinu ?


Ljudevit

Preporučene objave

Poštovani,

Radim kao profesionalni vatrogasac od 1979 godine. u periodu od 1979 do 1989 godine uredno su mi uplaćivana novčana sredstva po osnovi beneficiranog radnog staža kao pripadniku gradske profesionalne vatrogasne postrojbe. Od 1989 vatrogasac sam u profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi u gospodarstvu do današnjeg dana. Od 1993 godine temeljem Zakona o vatrogastvu (čl.25) poduzeće je u obvezi uplačivati novčana sredstva u mirovinski fond po osnovi uvečanog staža (beneficiranog)za vatrogasce što do današnjeg dana nije učinilo (18 godina !?). Navedenu nepravilnost (kršenje zakona, neuplatom navedenih novčanih sredstava, uskračivanje sredstava u mirovinskom fondu) nisu utvrdili, predstavnici inspekcijskih službi zaštite na radu, zaštite od požara, vatrogastva, MUP-a, financijskih službi, Kadrovske i pravne službe poduzeća, pa u konaćnici niti Hrvatska vatrogasna zajednica !?

 

Dakle moje pitanje je vrlo jednostavno kada ću ostvariti zakonom utvrđeno pravo za mirovinu kao profesionalni vatrogasac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija