Jump to content

šta radit?


inesrita

Preporučene objave

Ukratko da opišem moj slučaj.

Naša susjeda je podigla tužbu za ukidanje služnost prolaza i provoza protiv nas i tokom parnice ona je ogradila svoje dvorište i postavila pomičnu ogradu s ulične strane i naše strane te dala ključeve samo onima koji imaju pravo provoza da se koriste njezinim dvorištem za provoz. Mi ključeve nismo uzeli jer smo mislili da ćemo tužbom za posjedovnu zaštitu dobit otvoren prolaz. Uglavnom, nismo dobili.Dvije godine koristili smo se prolazom u vlasništvu mog bratića. Nakon ovih godina svi smo se pomirili s tim i nismo htjeli više prolazit po dvorištu od te susjede. Nakon toga je nastupio šok!!!! Ovaj preostali otvoreni prolaz ogradila je s fiksnom ogradom ta moja zločesta mentalno bolesna susjeda (ona i ja smo u posjedu iste katastarske čestice) te me prisilila da prolazim po tom ograđenom dvorištu do kraja svog života!!!!!!!! ŠTA MI JE RADIT??? Ovaj moj bratić željan je samo mene pustit po njegovom prolazu jer ova mentalno poremećena susjeda ima pristup u kuću s druge strane zgrade dok ja nemam. Ne želim da do kraja svog života otvaram i zatvaram tuđu ogradu za sobom da bi došla do svog ulaza u kuću!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Vi ne možete imati jače pravo na k.č. od njenog vlasnika .

Pravomoćnom presudom je susjeda dobila spor i to trebate poštivati .Vi imate moralnu obvezu prema svom biću i radi toga se trebate suzdržavati od svakog gnjeva, time štetite prvenstveno sebi.Ne mogu vjerovati da želite vlasniku odrediti s koje strane treba ulaziti u svoj objekt.Pokušajte

si zamisliti da to isto susjeda traži od Vas , na Vašoj čestici .

Još kada uzmete u obzir da smo na ovom svijetu samo u prolazu i da je prosjek življenja 70 godina mislim da sve treba gledati pozitivno.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušat ću svoj gnjev zadržat za sebe. Jučer sam pričala s mojim bratićem za taj njegov prolaz. Uglavnom, uspjela sam se dogovorit s njim i željan je pustit me po njegovom. E sad, na koji način? Dali se može služnost prolaza i provoza prebacit na drugu k.č.? (naime moja draga susjeda koja je ogradila taj prolaz i ja smo vlasnice iste k.č.) Ako treba svojevoljno željna sam odustat od tog prava služnosti provoza i prolaza ili uz pomoću svjedoka utvrdit da sam prolazila po prolazu od mog bratića? a kako onda rušit tu ogradu? Privremenim mjerama ili tužbom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija