Jump to content

Podstanar - popravci u stanu !


Arcoria

Preporučene objave

Štovani !

 

Imam podstanare u stanu već nepunih godinu dana. Zadovoljna sam sa plaćanjem najamnine kao i režija. Imamo potpisan međusobni ugovor da su unajmili stan u potpuno ispravnom stanju i da sva oštećenja u stanu uvjetovana njihovim boravkom oni snose sami. Isto tako, ja sam tu najamninu prijavila poreznoj upravi. Međutim sada se počimlje nešto događati što neznam dali su to moja prava ili ne.

 

Naime, prije dva mjeseca, pukla im je plastika u vodokotliću. Oni tamo žive i to koriste. Zvali su me , i ja sam našla majstora i on je to popravio a ja platila. Ponovno je došlo do curenje vode iz lavaboa, i tu sam našla majstora koji je to popravio i ja platila. Ukupno 400 kuna.

 

E , sada oni kako su nesposobni, nisu ozračili radijatore kada su upalili grijanje, pa im je to napravio majstor kao i napunio sistem vodom . Međutim došlo je tlaka u bojeleru i procurila im je voda iz plinskog bojlera i u 23.30 meni šalju poruku da hitno nađem majstora da im to se popravi.

Reagirala sam ujutro. Oni nisu tada imali grijanje pa sam im preporućila da uključe klimu.

 

Majsto će doći u ponedeljak i molim Vas tko sada snositi će te troškove , ukoliko se radi o popravku plinskog bojlera čije grijanje oni koriste kao i što koriste onaj vodokotlić

 

Dobili su stan u potpuno ispravnom stanu, u tom stanu su živili i drugi podstanari, sve je uredno servisirano, što sada da radim i kako da se sada postavim . Jer sutra se može dogoditi im nešto treće. Stan je potpuno novoadaptiran i moderan. Zar oni koji ga ne koriste, nisu dužni snositi nikakve troškove To su po meni troškovi korištenja koje imaju svi koji žive u stanu. Hvala i pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Postovana, vasi najmoprimci placaju odredjeni iznos novaca za koristenje stana. Jednako kao sto kada ljudi uzimaju rent-a-car ne ocekuju da ce morati snositi troskove redovitog tako ni izvanrednog odrzavanja i zato placaju najam automobila umjesto da nabave vlastiti i prodju jeftinije. Najamnina koju ubirete nije "mana s neba" vec predstavlja prihod koji imate zahvaljujuci toj nekretnini viska. Posto stanari nemaju nikakav imovinski udio niti ce ga ikada imati nisu duzni odrzavati nesto sto nije njihovo i time vama povecavati dobit. Vasa kalkulacija u najmu stana ne smije biti najamnina = moj novac, trebala bi biti najamnina-troskovi odrzavanja=moj novac. Nakon 10-15 godina iznajmljivanja doci ce vrijeme za temeljitiju obnovu stana (brusenje parketa, izmjena keramike, sanitarija..) i tada cete morati uloziti npr iznos jednogodisnjeg prihoda od najma. To je sve posao i tako ga treba gledati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija