Jump to content

oduzimanje skrbnistva majci i davanje skrbnistva ocu


teletabissi

Preporučene objave

molim vas pomoc

 

rastala sam se sporazumno od muza i ostali smo u jakoo dobrim odnosima ,dijete je trenutno kod oca jer pohadja vrtic a ja sam otisla zivjeti u drugi grad.moj muz nasem dijetetu nije bioloski otac ali posto je dijete rodjeno u braku on ga je priznao kao svoje i upisan je u maticu rodjenih kao otac.

naime mene sada zanima dali bi on mogao dobiti skrbnistvo nad djetetom ako ga zatrazi.

ja sam zaposlena imam svoja primanja ,nikad kaznjavana,brtinem se za dijete iako je ono sad kod oca,imam svoj stan.

molim vas odgovor jer me to sve polako izjeda.

 

 

lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neovisno sto on nije bioloski otac djeteta, ako mu je upisan kao otac, dijete moze njemu biti povjereno na cuvanje i odgoj.

Morate razlikovati te dvije stvari, ako ste Vi poslovno sposobna osoba - Vi skrbnistvo dijelite. Samo, dijete mora biti kod nekoga, dakle, tom roditelju je dijete povjereno na cuvanje i odgoj ... a to ne znaci da drugi roditelj nema skrbnistvo nego samo to da dijete ne zivi s njim a on mora placati alimentciju i ima pravo na susrete i druzenja s djetetom kako sud odredi.

Druga je stvar sto se djeca najcesce dodjeljuju majkama na cuvanje i odgoj jer se pretpostavlja da je (pogotovo mlađoj djeci) majcina stalna prisutnost potrebnija.

Ukoliko na Vasoj strani uistinu nema prepreka da dijete bude Vama povjereno na cuvaje i odgoj i ukoliko je jedini razlog sto je trenutno dijete kod oca taj jer je tamo upisano u vrtic - onda imate velike sanse da sud Vama dijete dodijeli na odgoj i cuvanje a ocu odredi alimentaciju i susrete te druzenja. Ali, jos jednom napominjem, to sto on nije djetetov bioloski otac nije nikakva prepreka na njegovoj strani ako je on upisan u drzavnim maticama kao djetetov otac. O tome sto je u ovom slucaju bolje za dijete, odlucit ce sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam punooo na odgovoru. nisam napisala sve do kraja kod nas je sud gotov i mi smo sluzbeno rastavljeni i dijete je dodijeljeno meni na odgoj i cuvanje i sve to štima ali mene zanima ako se nesto zakomplicira u nasem odnosu ili nesto pođe po zlu dali bivsi moze meni oduzeti to moje recimo skrbnistvo(odgoj i čuvanje). pa da sud presudi u njegovu korist.

al ponavljam sud je zavrsio i dijete je dodjeljeno meni a njemu su odredili alimentaciju.

 

 

hvala unaprijed...

ljudi mi svasta pricaju pa i mala buba mi remeti moj mir

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vec sam Vam gore navela, teoretski je to moguce no u praksi je jako mala vjerojatnost za tako nesto.

Da bi se to dogodilo mora se s Vase strane desiti nesto zbog cega bi Vama bila oduzeta poslovna sposobnost odnosno da postanete trajno nesposobni brinuti se za dijete. U ni jednom drugom slucaju sud ne bi donio takvu ili slicnu odluku a i svoje nezadovoljstvo Vasim odgojem djeteta otac bi vjerojatno prvo isao prijavljivati czss-u ... mislim da se stvarno ne morate bojati ponovnog sudskog postupka a ni njegovog ishoda ako do istog dodje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija