Jump to content

civilno razvrguće i teret


Ivanka1951

Preporučene objave

Povodom razvrgnuća suvl. zajednice sudac s vještakom će doći procjeniti kuću 1-katnicu i mogućnost podjele ali nismo sudcu naglasili da kuća ima dozvolu samo za prizemlje. Da li se kuća s takvom dozvolom može etažirati da bi se podijelila geometrijski?

Drugo, na kući je teret od socijalne pomoći koja se više ne prima ali se teret može skinuti podnošenjem zahtjeva i to skidanje traje oko 3 god.Može li doći do prodaje na javnoj dražbi prije skidanja tereta? Da li suvlasnik koji je i nosilac tereta može kupiti tu kuću pa da teret do skidanja ostane na njoj?

Ako ne može, može li se od suda tražiti da prolongira prodaju dok se ne skine teret jer je teret veći nego bi se moglo dobiti za taj suvlasnički dio prodajom? Ako bi se kuća prodala nekom drugom, da li bi nosilac tereta odmah morao vratiti dug iako ga u stvari (kasnije)ne bi trebao vratiti već samo zahtijevati skidanje?

Treće, dio drugog suvlasnika je djelomično obnovljen sredstvima za obnovu od ratnih razaranja. Da li je (i) to prepreka prodaji na javnoj dražbi i koliko dugo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija