Jump to content

natječaj za posao


renatci

Preporučene objave

Molim Vas odgovor na slijedeće:

 

da li je javna institucija(škola, fakultet) koja je objavila natječaj za radno mmjesto u NN i Vjesniku, obavezna po završenom natječaju poslati obavijest s imenom izabranog kandidata ili je dovoljno reći- izabran je drugi kandidat. (Naime obavijest o izboru poslali su tek na moj upit iako su na razgovoru drugačije obećali, a pošto nas je bilo 5 u završnom krugu, zanima me tko je izabran i da li je uopće netko od nas 5).

 

Hvala unaprijed na odgovoru.

Renata Horvatek

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Zakon o ustanovama propisuje da kandidati za ravnatelje ustanova koji nisu po natječaju izabrani imaju pravo uvida u dokumentaciju izabranog kandidata. Dakle, samo za ravnatelje ustanova.Za zaposlenike ustanova ovo ne vrijedi, odnosno ovisi od ustanove do ustanove. Radim u jednoj i smatram da je kandidatima dovoljno pisano saopćiti da je izbor po natječaju izvršen i da njihova ponuda jest/nije prihvaćena. Treba misliti i na prava regulirana zakonom o zaštiti osobnih podataka. Želi li izabrana osoba da se "urbi et orbi" objavi činjenica o njenom radnom odnosu? Kandidati za ravnatelje na to moraju pristati, jer je zakon tako utvrdio, ali ovi drugi ne moraju. Neizabrani kandidati imaju pravo zatražiti od nadležne inspekcije da izvrši uvid u postupak izbora, i moje je iskustvo da inspekcije odmah dolaze i kontroliraju. Neki inspektori čak i tumače da je vaš stav ispravan, ali to je zbog njihove komocije, ili kako mi prije nekoliko godina reče jedan od njih:"... ako im vi ne kažete tko je izabran, oni onda dođu k nama, pa mi moramo izlaziti van, a ne bi bilo tog posla da im vi kažete...".

Ako ste vi bili kandidat za ravnatelja, što mi se čini po mjestu na kojem je natječaj objavljen, naravno da imate pravo uvida u dokumentaciju izabranog i pravo na informaciju tko je ta osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija