Jump to content

termini viđanja djeteta


mascarpone

Preporučene objave

Imam sudsku odluku o terminima viđanja djeteta koje živi s majkom. Odluka je donešena prije dvije godine kada je dijete imalo cca. dvije godine. Djete ce druge godine navršiti pet godina i ja bih želio da se termini i naćini viđanja promjene, jer mislim da je dijete dovoljno staro, a iskazuje i želju, da više vremena provodi samnom, pa me zanima šta sve treba napraviti da se pokrene postupak promjene, kome se obratiti. Sadašnji naćin viđanja je tri puta tjedno po tri sata, što smatram da nije u redu.

Molim vas za pomoć u pisanju zahtjeva ,

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakvog znanstvenog niti zakonskog razloga da vaše dijete nebi provodilo sa vama daleko više vremena, osim predrasuda i pristranosti djelatnika centara i sudova.

Dakle, obratite se nadležnom općinskom sudu prijedlogom u kojem ćete zatražiti izmjenu dosadašnjeg opsega "susreta i druženja" djeteta i vas i možete predložiti sljedeći način odvijanja susreta: 2 puta tjedno po 3 - 4 sata, svaki drugi vikend počevši od petka u 17 ili 18 sati do nedjelje u 19 sati, svaki drugi blagdan, 7 dana zimi, 30 dana ljeti.

Zatražite također da u rješenje uđe da onog trenutka kad dijete krene u školu da sa vama provodi i pola proljetnih praznika.

Ovo je samo prijedlog, a ako se možete dogovarati sa drugim roditeljem onda možete predložiti i neki drugi opseg susreta i druženja.

Nakon toga sud će zatražiti mišljenje i prijedlog od nadležnog Centra o "susretima i druženju".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija