Jump to content

Prijava poslodavca - kome (sve)?


koko-lili

Preporučene objave

Da ne duljim: već duže vremena firma u kojoj radim ima velikih poslovnih problema uzrokovanih nikakvom krizom već isključivo nesposobnošću, nepoštenjem i nemoralom vlasnika. Plaće kasne mjesecima, radnicima se uskraćuje pravo da primaju plaću na banku koju sami izaberu ili na koju su donedavno smjeli primati plaću pa ih se dovodi u nepovoljan položaj i stvaraju im se troškovi, sa obračunatih plaća radnicima se uredno skidaju krediti po administrativnim zabranama, a onda se ne uplaćuju bankama što rezultira troškovima opomena, ulascima u nedopuštene minuse, kamatama i koječim.

 

Vlasnik ima nekoliko poduzeća registriranih na razne članove obitelji, a radnici su raspoređeni na 2-3 poduzeća koje je vlasnik namjerno pustio da padnu u dugotrajnu blokadu, tako da radnici jednostavno ne mogu poduzeti ništa kako bi naplatili svoja potraživanja. Poslovanje se odvija preko ostalih poduzeća koja nemaju zaposlenike (osim članova obitelji), roba i proizvodi se po nekoliko puta prefakturiravaju između poduzeća u vlasništvu obitelji itd.

 

Radim na radnom mjestu na kojem sam u prilici vidjeti mnoge nepravilnosti i protuzakonite radnje, pranje novca, nelegalno naplaćivanje provizija, cesije i kompenzacije sa poduzećima u blokadi, prodaju na crno itd. Ima tu svega, od prekršaja pa do ozbiljnijih stvari.

 

Uglavnom - meni je svega dosta i hoću prijaviti gazdu. Za sada još nisam sigurna hoću li skupiti hrabrosti da to učinim imenom i prezimenom ili anonimno (sramim se sama sebe, ali ja moram raditi još više od 20 godina), ali najdraže bi mi bilo da ih nekako prijavim nekome tko bi "ušao" u firmu i pretresao temeljito sve poslovne knjige, jer sam uvjerena da je i ono što znam samo kap u moru onoga što rade.

 

Molim savjete, prijedloge, bilo što...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija