Jump to content

privremena mjera vs pravomoćna presuda


Tinka35

Preporučene objave

Poštovani,

 

Tijekom parnice za razvod braka pokrenula sam tužbu za privremenu mjeru za uzdržavanje dvoje djece (suprug nije pridonosio). Sud je održan krajem studenog i sutkinja je donijela odluku o konačnom iznosu, te sam shvatila da je naš razvod završen i da je iznos izrečen od strane sutkinje definitivan (1100 kn za mlađe i 1200 kn za starije dijete), te da će bivši trebati također uplatiti i zaostatke. Međutim, jučer dobivam rješenje o privremenoj mjeri po kojoj bivši mora plaćati za mlađe dijete 700 kuna, za starije 900.

Shavćam da trebam čekati još i konačnu presudu, no zanima me da li je i inače praksa da je privremena mjera manja od konačnog iznosa koji će bivši morati uplaćivati? Da li je iznos koji je sutkinja izrekla na sudu definitivan ili podložan promjenama? Mogu li se nadati da će kod konačne presude bivši morati platiti i zaostatke (privremena mjera traje samo od studenog o.g., kada je i bila parnica). I konačno, zašto je ta privremena mjera tako mala i ispod prosjeka, s obzirom da je bivši zdrav i zaposlen, te uopće nije prisustvovao parnici?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija