Jump to content

Kupoprodaja stana - pitanje


Allice1

Preporučene objave

Molim znalce za pomoć. U pregovorima sam za kupnju stana, plaćanje gotovinom.

 

Što od navedenog je najpraktičnije:

 

a) prvo sklapamo predugovor u kojem se definira cijena, platim, nakon toga potpisujemo kupoprodajni ugovor u kojem piše da prodavatelj potvrđuje da mu je ugovorena cijena plaćena i tabularna izjava tipa "prodavatelj dozvoljava kupcu da se bez daljnjeg odobrenja upiše u ZK"

 

ili

b) u kupoprodajnom ugovoru piše koja je ugovorena cijena i tabularna izjava s dodatkom: "prodavatelj dozvoljava kupcu da se bez daljnjeg odobrenja upiše u ZK nakon podmirenja iznosa iz članka xy", potpisuje se ugovor i ovjerava kod JB, platim i predajem u gruntovnicu ugovor + dokaz o uplati (uplatnicu iz banke)

 

ili

c) u kupoprodajnom ugovoru nema tabularne izjave, nego je tabularna posebni dokument koji prodavatelj potpisuje, ovjerava kod JB i predaje meni u trenutku isplate?

 

Hvala unaprijed

 

:klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani

ako ćete odmah isplatiti cjelokupnu kupovninu, nema potrebe za predugovorom, tabularnom i slično...

Dozvolu za uknjižbu možete staviti u sam ugovor, u kojem naznačite da je kupoprodajna cijena.... koju je kupac isplatio u cijelosti, što prodavatelj potvrđuje potpisom, te kako više nema potraživanja prema kupcu s te osnove...

Doduše sigurnosti radi, ne bi bilo loše napraviti ugovor bez tabularne, ovjeriti potpis, predati ga na zemljišnoknjižni odjel, nakon toga ponovo otići sa prodavateljem kod bilježnika i u banku, isplatiti kupovnonu i dobiti tabularnu, te onda i nju predati na zk odjel. (da ne bi netko podnio prijedlog za uknjižbu prije vas)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija