Jump to content

Pravomočno rješenje


kompanjeros

Preporučene objave

Imam jedno pitanje,naime sa 01.01.2008.g dobio sam rješenje o mirovini (opća nesposobnost 50 rat 50 mir), na koju sam se žalio, nakon čega sam pokrenuo postupak kod upravnog suda.,trenutno se kao MUP-ovac (specijalna policija) još uvijek vodim kao zaposlen do pravomočnosti rješenja, te primam plaču kao da radim.E sad, s obzirom na novu vlast, kako se priča de će se mjenjati ili dirati prava branitelja,dali mi moje rješenje koje sam dobio 2008.god. mogu staviti po novom zakonu van snage,ili ako će nedaj bože do toga doći, morati povuću upravnu tužbu,kako bi mi bilo pravomoćno rješenje.

Molio bi da mi netko da savjet ko ima ili je imaio iskustva sa takvim problemima. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani kolega kompanjeros u slicnoj smo situaciji, vi ste prvo dobili privremeno rješenje HZMO na koje ste se zalili te vam je zalba odbijena, zatim podnijeli tuzbu koja se jos nije rijesila i dalje ste u sustavu mupa dok vam se tuzba ne rješi , kad vam se tuzba rijesi vi ste u mirovini.Neznam na koji novi zakon mislite, po novom ZP vi primate naknadu do pravomocnosti rjesenja jer se jos uvjek vodite na bolovanju i po tom zakonu vase rjesenje ne mogu staviti van snage, ako dode do mjenjanja prava branitelja odnosno do novog izracuna mirovina svima ce nam se prava promjeniti .Glede povlacenja tuzbe procitajte cl.21 i 128 ZP .

Mozda kolega Mrljavac ili Kompa imaju bolji savjet a molio bi da daju mišljenje i ostale kolege na forumu.

 

Lijep pozdrav i sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

U istoj situaciji je i jedan moj kolega.Dobio je 2009g opću sa omjerom 20/80,bez RVI ali je to odbio i tužio je.Do dan danas tužba nije riješena.Sad njega interesira u kakvu će mirovinu ići,s obzirom da se 2009g. u 11.mj. zakon promjenio.Da li mu nakon rješenja tužbe(negativno) ostaje onih 20/80 ili ide po novom zakonu.Ima negdje oko 18g staža+beneficija.Sada je još na onoj MUP-ovoj skrbi. Ako netko zna nek odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija