Jump to content

RPO da ili ne


piksy

Preporučene objave

Zanima me da li da se prijavim u RPO.Imam stalni posao,radim u "Sokol Marić"-u d.O.o. i radim honorarno u kreditnom uredu.Sad mi trebaju isplatiti honorar i savjetuju mi da se upišem u RPO

jučer i danas sam bio na poreznoj(Rijeka) pošto su me prošetali iz sobe u sobu,da bih došao kod Glavne koja me toliko zbunila da neznam šta da napravim.Ja bih da izbjegnem 50% od honorara tj. da dobijem cijeli iznos a u poreznoj mi kažu da ja moram voditi knjige kao obrtnik,fakture ,računi.. i šta ti ja znam.hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije to ba jednostavno reći, točno je da se prilikom isplate drugog dohotka plati najviše poreza i doprinosa, međutim ako se upišete u RPO onda morate sami voditi knjige. ako ne znate onda trebate platiti knjigovođu. trebate platiti i doprinose po poreznoj prijavi buduće da imate plaću...

 

ako vam je honorar relativno mali, mislim da bi vam bilo bolje ne upisivati se u RPO, vjerujem da bi kroz povrat poreza mogli i bolje proći.

 

ukratko, najviše ovisi o visini honorara

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija