Jump to content

kako na bolovanje


anjavito

Preporučene objave

Već se dugo vremena jako loše osjećam,imam problema sa štitnjačom i srcem.Ne mogu do doktora jer sam stalno na poslu(putujem sat vremena na posao).Na bolovanje doslovno ne mogu jer nema tko raditi,a zamjenu ne žele poslati(radim u vrtiću-ako odem ostatati će 2 odgojitelja na 38 djece u vremenu od 5 i 30 do 16sati,a radno vrijeme nam je 5,5 sati u grupi iako i sada dok smo 3 radimo po 6-7 sati,a kolegice još popodne vode predškole).Šta da napravim?Do sada smo na bolovanju znale ostati po 1 dan i to kad se stvarno nismo mogle ustati iz kreveta ili kad smo završile na hitnoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

problem je u tome što ako odem na bolovanje prijeti se destimulacijom,a kolegice moraju odraditi moju smjenu(prekovremeno)što im nitko neće platiti.Onda se priča da se ozmotavam,roditelji se bunr da nas je malo...Kad sam rekla da bi trebala na bolovanje,jednostavno su rekli-"A tko će raditi?"Inače,u našoj fitmi bolovanje kao takvo ne postoji.Npr.niti jedanput kad su mi djeca bila bolesna nisam mogla na bolovanje jer su rekli da imam baku i dedu pa nek ih čuvaju...Znam da je pravo na bolovanje zakonito,ali trebam savijet kako da barem ublažim posljedice.Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O privremenoj nesposobnosti za rad zbog bolesti ne odlučuje ni radnik ni poslodavac ni okolnosti bilo kakve vrste već doktor. Treba vidjeti o čemu se radi o tvom slučaju pa je svako prejudiciranje takvog stanja u sferi nagađanja, a osnovna se dijagnostika o problemima koje navodiš može učiniti i bez kak veliš bolovanja, koje i može biti manje bolno od posljedica koje bi mogle nastati zbog tvoje nemarnosti uzrokovane zabrinutosti za radnopravni proces.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija