Jump to content

Kako ovo riješiti ?


anonimno

Preporučene objave

Želim sa svojom suprugom sklopiti suvlasništvo nad stanom, ja sam vlasnik 1/1 istoga. Također želim da se u tom ugovoru nalazi zabrana otuđenja ili opterečenja nekretnine bez suglasnosti mene i supruge, što bi značilo da niti jedan od nas ne može podignuti kredit ili bilo šta napraviti na nekretnini ako obadvoje to ne odobrimo i ovjerimo takvu promjenu. Gdje sklopiti takav ugovor koji je to ugovor, koji je postupak i koliko bi to otprilike koštalo. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ja mislio da je ovo pravni a ne moralni forum da ne vjerujem svojoj supruzi ne bi joj niti dao pola suvlasništva nad nekretninom (jesi li čuo možda za razvrgnuče suvlasništva pri čemu svaki od suvlasnika postaje vlasnik svog dijela ) imam svoje razloge zašto pitam. Pa ukoliko netko zna odgovor molim da mi odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do suvlasništva na nekretnini doći će te na način da sklopite ugovor o darovanju kojim supruzi darujete polovicu nekretnine. U istom ili posebnom ugovoru možete dogovoriti različite mogućnosti, od zabrane otuđenja i opterećenja u korist bračnog ruga, prava prvokupa i sl.

 

Ovakav ugovor vam mogu sačiniti svaki javni bilježnik i svaki odvjetnik. Vjerujem da bi kod odvjetnika prošli nešto jeftinije. Osim sačinjavanja ugovora potrebno je isti provesti i kroz zemljišne knjige, a to vam može učiniti ista osoba koja vam je sačinila ugovor, tako da se ne gnjavite i s tim.

 

Trošak sastava ovakvog ugovora u pravilu ovisi o vrijednosti same stvari, ali ako je imalo normalniji odvjetnik možete dogovoriti da se kao vrijednost ugovora stavi neki paušalni iznos (npr. na vrijednost od 80.000,00 trošak je 1.250,00 kn + PDV).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija