Jump to content

pravo na socijalnu pomoć???


wanna

Preporučene objave

Samohrana sam majka djeteta od 15 god. S ocem dijeteta nikad nisam bila u brku, živjeli smo skupa par godina,veza je inače trajala 15.god. NAKON NIJEGOVOG POVRATKA S ODSLUŽENJA KAZNE ZATVORA VEZA JE PUKLA,ON SE ODSELIO I OD TADA ON VIŠE NIKAKVU BRIGU O DIJETETU NE PROVODI. Susreti su sporadični i rijetki a što se tiče novca-nikada mi nije ni kune alimentacije dsao,pod opravdanjem nezaposlenosti.Istina on je nezaposlen ali ima vrlo dobre neprijavllljene prihode,tako da sve ovisi o njegovoj dobroj volji, koja ne postoji. Na centru su mi rekli da bi ostvarila svoja prava moram od njega dobiti potvrdu,ovjerenu kod javnog bilježnika o neplaćanju alimentacije,naravno uz svu ostalu dokumentaciju, T U NASTAJE PROBLEM JER ON MI TAKVU POTVRDU NE ŽELI POTPISATI.Zanima me dali je nešto u tom šogledu promjenjeno, postoji li ikoja druga mogućnost da ostvarim svoja prava,novaca za sudske borbr s njime nemam a život na teret familije je postao nemoguć.Postoji li išta što bi ja mogla napraviti da ostvarim svoja i djetetova prava??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da bi ipak trebali uzeti pravnika i pokrenuti sudski spor za alimentaciju i viđanja,u mom slučaju je to trajalo jako kratko i nije mi trebalo puno novaca......nakon toga,kad presuda postane pravomoćna,možete s njom na centar podnjeti zahtjev za neplaćanje alimentacije,potrebno je napisati izjavu od kad do kad nije plaćana alimentacija,plus drugi dokumenti koje traže na centru........onda oni kontaktiraju drugu stranu koja mora doći posvjedočiti onu vašu izjavu,ako druga strana potvrdi tu izjavu,ostvarujete pravo na alimentaciju od države,s tim da druga strana nije platila ništa sedam mjeseci,nadalje,i to je jedan od uvijeta,sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija