Jump to content

Vozačka


ivica2312

Preporučene objave

Poštovani, molim da mi netko odgovori imam vozačku dozvolu sa B i C kategorijom na koju nemam nikakvih ograničenja i vrijedila je trajno valjda do 65 godina starosti.

Međutim kada sam 2008godine mijenjao adresu boravka navedena vozačka dozvola mi je stavljena da vrijedi 5godina znači do 2013. bez ikakvih ograničenja. Stoga me zanima dali po isteku moram za produženje raditi lječnički pregled.

Unaprijed Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

poštovani,imam jedan lagani problem u vezi povrata vozačke,naime imao sam problema sa alkoholom i radi toga sam ostao bez vozačke,nakupilo se vožnji u alkoholiziranom stanju i kazni,od 6 mjeseci pa 12 mjeseci bez vozačke,novčane kazne sam riješio,10 2 2009 predao sam vozačku,sad kad sam nakon 3 godine želio podignut vozačku i nisam napravio nikakav prekršaj,uglavnom okrenuo novu stranicu u životu,u policijskoj postaji rečeno mi je da sam prvo morao napravit liječnički i kad napravim liječnički počinje teći zabrana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitajte ponovo što je napisano.

 

Policija ispravno postupa.

 

 

PREKRŠAJNI ZAKON

 

Zastara izvršenja prekršajnopravnih sankcija, tijek i prekid zastare

 

Članak 14.

(1) Izvršenje izrečene ili primjenjene prekršajnopravne sankcija ne može započeti zbog zastare kad protekne dvije godine od dana pravomoćnosti odluke o prekršaju kojom je sankcija izrečena ili primijenjena.

(2) Zastara izvršenja kazne i primjena drugih prekršajnopravnih sankcija počinje teći od dana pravomoćnosti odluke kojom je kazna izrečena ili određena primjena drugih prekršajnopravnih sankcija. Ako se radi o kazni iz opozvane uvjetne osude, zastara počinje teći od dana pravomoćnosti odluke o opozivu.

(3) Zastara izvršenja ne teče za vrijeme za koje se prema zakonu izvršenje kazne ili primjena druge prekršajnopravne sankcije ne može započeti ili nastaviti.

(4) Zastara izvršenja se prekida svakom radnjom nadležnog tijela poduzetoj radi izvršenja kazne ili primjene druge prekršajnopravne sankcije.

(5) Nakon svakog prekida zastara počinje ponovno teći.

(6) Zastara izvršenja kazne i primjena druge prekršajnopravne sankcije nastupa u svakom slučaju kada proteknu tri godine od dana pravomoćnosti odluke kojom je izrečena kazna ili primijenjena druga prekršajnopravna sankcija.

(7) Odredbe o zastari izvršenja prekršajnopravne sankcije primjenjuju se i na zastaru izvršenja stegovnih kazni koje sud izrekne tijekom postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Postoji mogućnost zahtjeva za izvanredno ublažavanje kazne, zahtjev se podnosi Visokom prekršajnom sudu, bilo bi dobro priložiti liječničku dokumentaciju o izvrsnom zdravstvenom stanju, ugovor o radu u kojem se vidi mjesto rada i radno vrijeme, vozni red nekakvog javnog prijevoza koji nikako ne odgovara vremenu dolaska i odlaska na posao, svašta nešto što može dodirnuti srce tih trojice sudaca koji će odlučivati o vašem zahtjevu.

 

Potrebna je iznimna snalažljivost, nikakav šablonski obrazac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija