Jump to content

Dugorocno izbjegavanje ovrhe


Panasonic1

Preporučene objave

Temeljem solemiziranog ugovora kanim ovrsiti drugu stranu za novcano potrazivanje od cca 30000 kn.No kako mi je protustrana poznata i dobivam informacije nacuo sam da priprema spacku da mene (i jos 5 vjerovnika) izigra na nacin da s prijateljem napravi ovrhu na vlastiti teret koja bi imala fiktivni karakter tj onemogucila da se pravi vjerovnici naplate. Da pojasnim, vjerovnik bi sa svojim prijateljem ucinio to da ga taj prijatelj fiktivno ovrsuje da nas prave vjerovnike izgura po redu naplate, a ovaj bi mu te ovrsene novce valda davao.. Da li je to moguce uciniti i sto mogu (osim biti brzi)? Vjerovnik je podstanar, ima li smisla pokretati ovrhu nad podstanarom, kako mogu dokazati sto je u podstanarskom stanu njegovo? Ili je bolje prekriziti taj novac.. Pomozite, potrebni su hitni koraci!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mali update pa nek se javi ako tko zna. Duznicima "cure" informacije i eto to sam saznao:

1. Da bi izbjegli stvarnu ovrhu duznik i duznikov prijatelj rade neke dokumente (mjenicu ili zaduznicu) koje ce odmah pustiti na naplatu, jednu na pokretnine, drugu na racune (novcana sredstva). Time kane postaviti se u prvi red naplate i fiktivno se naplacivati i onemoguciti ostale..

- Da li je to moguce?

- Da li ce time nas prave vjerovnike onemoguciti da se ikada naplatimo?

- Za naplatu preko racuna razumijem, fina mu blokira racun i tako do naplate (ili max 10 god) i time nitko drugi ne moze naplacivati do tada. Da li je to tocno?

- Kako je s naplatom pljenidbom imovine? Zivi u podstanarskom stanu, nema auto, nema stan! U tom unajmljenom stanu zivi s djevojkom, koliko ona moze tvrditi da su sve stvari u stanu njene i da nema nista njegovo? Da li isto tako ako s drugim dokumentom naplacuje od pokretnina i nema nista, kako ide s naplatom. Npr krenu u ovrhu, ne naplate nista. I sto onda, ceka se 10 godina u kojem vremenskom okviru mogu (i ne moraju) pljeniti, a dotle mi ostali vjerovnici moramo samo cekati?

 

Molim da mi netko objasni da li im te zamisli mogu proci u praksi? Zelim si jednostavno razluciti da li je bolje da prekrizim taj dug nego da se 10 godina ili vise uzaludno uzrujavam. Takodjer, nisam sam u prici, ima nas vjerovnika u zbrojenoj vrijednosti oko 300000 kn (svatko ima zaseban ugovor s njim, zlo nas je upoznalo). Sve vise shvacamo da je to profi lopina i iako nema kaznene odgovornosti (kaze dorh) izbjegava placati obveze. Radi se o unajmljivanju prostora, plati par rata, oteze, onda iseli, a ostavi dugove i ruiniran prostor. Kod drugih vjerovnika se isto radi o najmovima poslovnih prostora koje sklapa na godinu pa dok ide, ide. S vecinom ima solemizirane ugovore..cisti oportunizam..

 

Molim odgovor, hvala unaprijed!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija