Jump to content

Privremena rješenja?


kondor

Preporučene objave

Poštovanje,molim za odgovor o privremenim rješenjima,da li se ona mogu produžavati godinama,kao što je moj slučaj.Zadnji put sam bio na komisiji u Osijeku 12.mjesec prošle godine,gjde mi je doktor odmah rekao da se vidimo za godinu dana.No kad sam dobio privremeno rješenje za njega godina dana ima 15 mjeseci.Imam 50% na ranjavanje trajno,da bih 2005 dobio iz min.branitelja prvo privremeno 70% na ptsp 30% ali po njihovoj tablici je 20%

Činjenica je da ovakvim rješenjima ciljano nanose štetu svim invalidim i braniteljima,koji još mukotrpno potražuju svoja prava.Prvo psihičko djelovanje pa opće po svakog pojedinca,naravno na nekog više manje.Drugo na takav način im se uskraćuju i sva ostala prava.Tražio sam povrat poreza,ne mogu dobiti jer nemam drugostupanjsko rješenje s klauzulom,dalje stanarska prava i sve ostalo.Nažalost ovakva rješenja su uzrok broj 1. za mnoge suicide,istina oni koji su zaslužili teško ostvaruju svoja prava,u odnosu na one koji su ih ostvarili a nemaju prava.Vjerujem da će se i takvim potezima stati jednom na kraj,zbog onih koji zaslužuju ono što ih pripada,to je jedino što ja osobno tražim,vjerujem i svi drugi.

S poštovanjem,

Antun V.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kondor je napisao:

No kad sam dobio privremeno rješenje za njega godina dana ima 15 mjeseci.Imam 50% na ranjavanje trajno,da bih 2005 dobio iz min.branitelja prvo privremeno 70% na ptsp 30% ali po njihovoj tablici je 20%

 

prijatelju, ovaj mi dio nije ni malo jasan, ako možeš malo detaljnije pojasniti, 50% trajno, 70% ptsp, 30% ?, pa 20% :misli:

 

da nisi ti malo pobrkao postotke: HRVI, i omjer :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno,50% je na ranjavanje ostalo je na ptsp F 43.1 F62.0

što iznosi 70% privremeno već godinama

Na nalazu i mišljenju od komisije glede ptsp-a piše 30% ali u konačnici sve skupa 70% no to nije problem,problem je ovakva stalna privremena rješenja!

Do kada?Tvrdim da na ovakav način samo štete svima,ili čekaju na izvršenja suicida,što je nažalost cilj ovakvih rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru,mada sam bio na rubu suicida,no u zadnji tren su me djeca spasila tog zla!Iako sam samohrani otac troje djece,ranjen 29.09.1992. prolazio redovito komisije,na kojima je uvijek bila prekvalifikacija,na koju nisam nikada pozvan.1999 god.dobijem trajno 50% i privremenu naknadu plaće 3050kn da bi na kraju i to bilo skinuto na 1045kn 2004 god.zbog sudskog postupka da sam lažni inv.sud je trajao od 2001-2008 god.koji sam dobio jer sam dokazao da nisam lažnjak,iako su mi stalno podmetali.Obraćao sam se ma svima pisao,naveo glavne krivce i podmetače,nažalost nitko ništa nije poduzeo.2009 dobio sam mirovinu,kao i sve zaostatke,ali doći do konačnog trajnog rješenja nikako.Sve je to jako jako teško i žalosno,predugo traje,pitam se kada će svemu kraj a imam 51 godinu.Podneo sam tužbu na U.sud no kasnije sam ju povukao vjerujući da će se konačno sve završiti ali sam se prevario.I sad čekanje 15 mjeseci iako je doktor rekao godinu dana.Dakako ovih dana sam podneo svu novu med.dokumentaciju za novu IKU da vidim hoće li doći do kakvih promjena.Samo još jedno tvrdim da su me u Vukovaru dobro izigrali,jel ima jako puno nepravilnosti u njihovom radu.Još jednom hvala na odgovoru uz iskren pozdrav svim invalidima kao i braniteljima!

Antun V.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lječničko povjerenstvo, kada ti daje ocjenu invalidnosti ti uzme glavnu ranu ili bolest i ona nosi točno koliko ti daju postotak, dok sve ostale rane ili bolesti koje ti se priznaju za invalidnost se oduzimaju za 10% i zbrajaju glavnoj ocjeni za invalidnost. Mislim da ti to i piše u pravilniku o utvrđivanju oštećenja organizma HRVI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija