Jump to content

Zastara računa od odvjetnika


anonimno

Preporučene objave

Usput, ako tuži, što me čeka ? Što bih mogla očekivati ? Novce nije zaslužio !

 

ovisi o tome sto znaci da "novac nije zasluzio".

 

ako je to samo tvoj subjektivni osjecaj, a u suprotnosti je sa odvjetnickom tarifom, mozes ocekivati da ces izgubiti i posljedicno platiti racun + kamate i sve troskove parnicenja. lako se moze dogoditi da ovo dvoje potonih nadmasi sam racun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam - ovaj gore post sam poslala izgleda u isto vrijeme kada i vi pa nisam vidjela što ste odgovori - pa ispadam malo glupa - što izgleda i jesam.

Molim vas, samo me to interesira - je li sud samo uvažava dobro primjenjenu tarifu (u ovom slučaju je bila tarifa koja se odnosi na vrijednost spora i njegove procjene imovine u sporu) - te ako je procjenio imovinu manju nego što ona stvarno jest - hoće li sud onda procjenjivati po stvarnoj vrijednosti ili po odvjetničkoj procjeni za koju je ispostavio račun ?

Koje su tu kamate na račun - koja se stopa primjenjuje da vidim je li se isplati i koji su sudski troškovi i onda ako se žališ ?

Ja mislim da odvjetnik nije dostavio dokumente koje je trebao te da se do opoziva punomoći nije konzultirao sa mnom o radnjama koje je poduzimao ?

 

Hvala vam još jednom ! Prepoznajem vaš rukopis - divni ste - tako jednostavno objasnite ljudima problem - zbog vas i posječujem ovaj forum - izgledate mi dobra duša. Čak ste i anonimno prepoznatljivi !!! ROBIN HUD ovog foruma !!! Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam još jednom !

 

nema na cemu, a u vezi odgovora, sud mu nece dosuditi vise nego sto trazi, a on ne moze traziti vise od onoga na sto je izdao racun.

troskovi ovise o vrijednosti i trajanju spora, no isplati li ti se sve to? mislim ako je on sve uredno zbrojio po tarifi, a imao tvoju punomoc da te zastupa... on ako je preuzeo zastupanje, nije ujedno i jamcio uspjeh u sporu, niti to moze...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno je meni da ne može garantirati uspijeh ! Radi se o izvanparničnom postupku - ali ja smatram da je on zanemario svoje dužnosti i da je činio neke stvari koje meni idu direktno na štetu jer si nije dao truda bolje upoznati s predmetom (sve je u zapisniku navedeno) i on to dobro zna zato mislim da neće ni tužit ! Molit ću se dragom Bogu, valjda neće mada se s njim nikad nezna - to je neki teški pokvarenjak ! Prošlo je već više od godine dana - a od njega ni glasa - samo se nadam da ne skuplja kamate !

 

Hvala još jednom !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da je on zanemario svoje dužnosti i da je činio neke stvari koje meni idu direktno na štetu

 

a ovo ti opet nema veze s njegovim racunom, barem ne za sada... to bi mogla biti osnova za prijavu odvjetnickoj komori/nekakvu tuzbu protiv njega-njegovog osiguranja, ali to ti je strasno tesko dokazati, ma ne tesko nego prakticki nemoguce...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija