Jump to content

Udruga i nadripisarstvo - hitno


herr_lucho

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me radi li se o nadripisarstvu ako osoba koja nije (još uvijek) diplomirala na pravnom fakultetu priprema ugovore, brine se da udruga radi u skladu sa zakonom i komunicira sa trećima putem maila radi sklapanja pravnih poslova, a u statutu se navodi kao osoba koja vrši administrativne poslove i za to može primiti nagradu kao član udruge u skladu sa statutom.

Da se razumijemo, sve što bi ta osoba trebala raditi je za ime i račun udruge, a ona je i sama član te udruge. Dakle, nema davanja pravnih savjeta za naknadu, zastupanja pred sudom itd. Nego za ime i račun udruge, u skladu s njezinom djelatnošću priprema ugovore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj odgovor nemojte uzimati u obzir, ali ću dati mišljenje, samo da vidim kasnije hoće li moje mišljenje biti ispravno. Dakle, nadam se da će vam to netko ovdje i potvrditi, netko tko to stvarno zna. Ja mislim, dakle ne znam, da sve te poslove koje ste naveli može obavljati bilo tko u udruzi, ako je na pravilan način za to određen - a pravilan je način onaj način koji je određen statutom ili drugim općim aktom udruge. Sasvim bi nešto drugo bilo kada bi se radilo o poslovima za osobe izvan udruge - tada bi se svakako radilo o nadripisarstvu, ako bi za tako nešto bila određena osoba bez potrebne stručne kvalifikacije i potrebnog stručnosg ispita. Naravno, za kvalitetu odnosno nekvalitetu spomenutih poslova udruga će snositi određenu odgovornost u skladu s propisima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija