Jump to content

Mirovina?


zlays

Preporučene objave

zlays je napisao:

Poštovani

Ne znam kome se obratiti niti od kuda početi.Hrvatski sam branitelj,bio sam pripadnik gardijske brigade u trajanju od osam i pol godina,sad trenutno živim u BiH.

Sporazumno sam otišao iz djelatne vojne službe 2003 godine uz otpremninu.Postoji li način da se ode u prijevremenu mirovinu ili moram čekati na starosnu.Prijatelji mi govore da ide novi zakon za branitelje koji će biti povoljniji za umirovljenje.Nisam sjajnog zdravstvenog stanja ni fizičkog niti psihičkog. Što mi je raditi imam 46 godina starosti i negdje oko dvadeset godina staža računajući i ove benificije zbog učešća u domovinskom ratu.Hvala i lijep pozdrav Zlatko

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogao bi steći pravo na mirovinu pod uslovom da imaš staus HRVI-a ili ako i nemaš status HRVI-a mogao bi u mirovinu ali samo civilnu invalidsku i to ako te na komisiji u nadležnom HZMO-u proglase radno nesposobnim ( profesionalna ili opća nesposobnost za rad ).

Inače trebaš čekati 65 godina života za starosnu mirovinu a tada bi ako ti starosna bude manja od najmanje braniteljske mogao dobiti najmanju braniteljsku mirovinu koja danas izosi oko 2200 kn.

 

Što se tiče promjene zakona, ako ga i bude čisto sumnjam da bi se išta mjenjalo da ide u korist braniteljima, pogotovo onaj dio oko umirovljenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Kompa čitajući postove pitanja i odgovore vidim da su odgovori različiti najmanja braniteljska mirovina od 1800 -2480k izgleda po odgovorima da ima nekoliko najmanjih mirovina zajamčenih hrvatskim braniteljima pa po tome kako se kome dodijeli ili kako kome daju

sam znam nekoliko slučajeva koji imaju najnižu braniteljsku najnovija je 1800k koju je dobio moj bivši zapovjednik inž a ima ful rat prošle godine je najnižu braniteljsku ostvario moj suborac a njegova iznosi 2480 uglavnom se kreću u tom rasponu

pozdrav :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija