Jump to content

prekoračenje brzine,žalba


dean1999

Preporučene objave

pozdrav

treba mi pomoć,ne znam šta da radim,u petak 02.03.2012 primio sam Obavezni prekršajni nalog u kojem stoji da sam kriv što sam 26.08 2011 vozio kroz naseljeno mjesto 39 km brže od dopuštenog ,uređajem multanova utvrđeno.prekršaj čl,53,st 1 kažnjiv članak 53,st.4

kazna iznosi golemih 2000 kn

dalje stoji da trebam platiti u roku 8 dana

imam pravo prigovora 8 dana ..

e sad pošto sam nezaposlen,kako da sročim žalbu,molbu da mi se smanji kazna ili na rate..jel moguće nekako odugovlačiti to sve skupa..do spasonosne zastare ili bar da platim što kasnije..unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ostalo je nejasno kako je utvrđen identitet vozača, sama multanova to sigurno nije napravila.

 

Nezaposlene osobe trebaju pisati prigovor na visinu sankcije, u prigovoru predati dokaz o nezaposlenosti i potvrdu iz porezne o imovini, tj. da nemaju prihoda iz imovine, ukoliko sudu ništa ostalo ne bude sporno, a okrivljenik nije ranije kažnjavan zbog istih ili istovrsnih prekršaja, slijedi drastično smanjivanje novčane kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Da ne otvaram novu temu, moj prijatelj je imao istu situaciju nedavno i sada mu trebamo napisati prigovor. Naime, isto je poslao potvrdu da je on upravljao vozilom te mu je jučer pristigla kazna. E sad, zanima me da li možemo u prigovoru napisati da nam pošalju dokaze da je tolika brzina izmjerena tim uređajem i sliku s datumom ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako: u 11.mjesecu mu je pristiglo od policije da pošalje podatke osobe koja je upravljala vozilom na datum (u 9.mj.) kada je počinjen prekršaj i poslao je svoje podatke jer samo on upravlja tim vozilom. Jučer je dobio kaznu od 1000 kuna (obavezni prekrašjni nalog) jer je vozio 24 km/h više nego što je dopušteno. Dakle, izmjereno je uređajem multanova i da se temelji na neposrednom opažanju polic.službenika koji je kritične zgode nadzorom prometa na cestama, uređajem za mjerenje brzine utvrdio to.

Htjeli bismo napisati prigovor jer nije ga nitko zaustavio taj dan te bi htio vidjeti snimku kao dokaz da je počinio taj prekršaj tog datuma. Zanima me isplati li se pisati prigovor u stilu da ne poriče prekršaj nego samo želi vidjeti dokaz, snimku s datumom i a-test tog uređaja, odnosno njegovu točnost, jer se on ne sjeća da je počinio ikakav prekršaj, a ništa mu nije bilo pokazano kao dokaz?

Zaposlen je, ali uzdržava dvoje male djece te do sada nije bio kažnjavan. Što biste savjetovali u vezi toga?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Besmisleno je sada poricati prekršaj, dokaz o brzini imaju, dokaz o identitetu vozača imaju, postupanje je u potpunosti zakonito jer nisu niti dužni zaustaviti vozilo.

 

Ako napiše bilo kakav prigovor u kojem se jasno i nedvosmisleno priznaje prekršaj, sud će to shvatiti kao poricanje prekršaja.

 

Okrivljenikovo je pravo da vidi tu fotografiju, neka napiše tako, sud će ga pozvati na saslušanje i tom prilikom će mu dati na uvid originalnu fotografiju.

 

Bilo bi zgodno da sobom ponese dokaze o primanjima, potvrdu iz porezne o imovini i o uzdržavanim članovima obitelji, te tražiti smanjenje kazne i oslobađanje troškova prekršajnog postupka.

 

Na odluku suda neće imati pravo žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako se isplati pogledati sliku, snimiti je fotoaparatom i provjeriti da li je datum i vrijeme počinjenja prekršaja ispravno. Oko brzine se ne može puno raspravljati, no poznati su mi slučajevi kada su na slikama bili zabilježeni datumi i vrijeme, u koje je pukim slučajem okrivljenik imao čvrste dokaze da automobil tada nije bio na cesti gdje je navodno snimljen, ili da je bio čak i van granica RH. Nažalost, obično kada dođe prekršajni nalog više se ne sjećate što je bilo toga dana, pa možda i nevini priznajete da ste tada vozili auto. Postoje i slike na kojima se ne vidi jasno ni datum, ni vrijeme, ni brzina, nego su isti onako po procjeni policije upisani u nalogu. Svakako pogledati sliku. Zatim utvrditi na kojemu je mjestu snimljena, i koje je tamo stvarno ograničenje brzine. Imati u vidu da su neispravno postavljeni znakovi ograničenja brzine nevažeći, te da ukoliko ne udovoljavaju propisima o postavljanju znakova niste dužni poštivati ni ograničenje koje je na njima. Savjet je da kontaktirate nekog inženjera prometa, jer on će vam moći reći još mnogo načina kako da se opravdate i ne platite kaznu, ovisno o konkretnom slučaju i zapažanju, a te načine većinom ne znaju ni Suci, ni pravnici, a kamo li policija. No kad predmet dođe na Sud, tada se tek Sudija konzultira sa strukom i tada i On neke stvari sazna. Naravno, ako smatrate da Ste krivi, trebate i prihvatiti kaznu. No kada mene optužuju za nešto iz "prvog svjetskog rata", obično se ne sjećam tako daleko da bih mogao osjećati se krivim. Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spominkalo je napisao:

Savjet je da kontaktirate nekog inženjera prometa, jer on će vam moći reći još mnogo načina kako da se opravdate i ne platite kaznu, ovisno o konkretnom slučaju i zapažanju, a te načine većinom ne znaju ni Suci, ni pravnici, a kamo li policija.

Netočno.

 

Tko treba profesionalnu pravnu pomoć treba se obratiti odvjetnicima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija