Jump to content

alkohol


kreky

Preporučene objave

Pozdrav,kod mene je slijedeća situacija:

 

Naime,prošlo ljeto sam počinio prekršaj,popio par pića nakon čega sam nepromišljeno sjeo za volan. Zaustavila me policija - ukratko,rezultat je 0,68 promila za što mi je policajac napravio prekršajni nalog kojim mi se određuje plaćanje kazne u iznosu od 1000kn te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije na period od 6 mjeseci.

S obzirom da sam izrazitno vezan uz automobil zbog posla,a i nisam dosada kažnjavan,a i uzevši uobzir ne preveliku količinu alkohola(0,68 prom.),poslao sam prigovor prekšajnom sudu putem nadležne poicijske uprave.U prigovoru navodim da sam kriv,ali molim sud da uzme u obzir da dosada nisam kažnjavan te da bi mi mjera zabrane vožnje ugrozila egzistenciju zbog prirode posla (priložio sam i kopiju ugovora o radu).

Nedavno mi je došao poziv na sud te sam otišao kod prekršajne sutkinje,ona me primila,pregledala žalbu,rekla da je to sve ok i da sad ta žalba ide dalje na Visoki sud u Zg???

Zbog čega ona nije mogla donijeti presudu nego proslijeđuje žalbu dalje na Visoki sud u ZG? Koliko sam ja upućen,na Visoki sud bih išao kada bi ona donijela presudu,a ja se žalio na tu presudu???

Još jedno pitanje: kada mi dođe poziv na taj sud,da li se moram pojaviti osobno na raspravi ili postoji mogućnost obrane u pisanom obliku,jer s obzirom da živim u drugom kralju zemlje,problem mi je ići u Zg na sud (zbog prirode posla,a da ne spominjemo da je to i popriličan trošak).

 

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija