Jump to content

Osnivanje radničkog vijeća-veliki problemi


mmimmi

Preporučene objave

Situacija je slijedeća: dom zdravlja dobio je naputak da sprovede izbore za članove radničkog vijeća, koji članovi će biti članovi radničkog vijeća županijskog zavoda za hitnu medicinu!?! Pojašnjenje: privremena ravnateljica zavoda za hitnu medicinu koji, by the way,još uvijek nije zaživio i profunkcionirao te niti nema zaposlene, došla je u dom zdravlja te naredila da se provedu izbori za članove radničkog vijeća zavoda za hitnu medicinu jer će ionako svi zaposlenici doma zdravlja za neko vrijeme prijeći raditi u navedeni zavod za hitnu medicinu (što također nije tu potpunosti točno jer se za sada ne zna tko točno prelazi u zavod za hitnu medicinu). U matičnom sindikatu u Zg vele da nikad nisu čuli za tako nešto, i da je to totalno neregularno.

Kako je moguće da zaposlenici jednog pravnog subjekta biraju članove radničkog vijeća drugog pravnog subjekta i to uz obrazloženje da će ionako u dogledno vrijeme svi raditi kod tog novog poslodavca? Jel tu ima nakakva specifična "caka" koja zaista omogućuje tako nešto? Uz to, izbori uopće nisu provedeni sukladno Pravilniku o postupku izbora radničkog vijeća, NN 81/2010. Tko je nadležan da kontrolira i sankcionira ovakve, po meni, katastrofalne propuste? Kako poništiti ovakvo nešto?

Unaprijed hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija