Jump to content

Izvansudska ovrha


maja_m_m

Preporučene objave

Postovani,

molim za pomoc. Imam rijesenje o izvansudskoj ovrsi od 16.09.2008 koje je postalo pravomocno i ovrsno 24.o2.2009. Nezaposlena sam majka dvoje dvoje male bebe. Zivim na relaciji adrese na kojoj sam prijavljena i adrese na kojoj zivi otac djeteta u inzemstvu. Nisam udata. Ovrhe su mi uglavnom dolazile kad nisam na adresi u HR i nisam ih primala. Zanima me moze li drzavno odvjetnistvo u mom slucaju izdat nalog za utvrđivanje adrese? Koje posljedice mogu snosit? Mogu li me na granici zbog ovog privest i kad uopce nastupa zastara za ovakve ovrhe? Radi se o dugu firmi u kojoj sam radila 2006 g. Firma se bavi prodajmom namjestaja. Ja sam namjestaj uz potpisivanje bianco mjenice uzela uz dogovor da otplacujem na rate. Međutim nakon prestanka rada u toj firmi trecinu rata sam otplatila i onda ostala bez posla i nisam bila u stanju podmirivat dug. Nakon nekog vremena ponovo sam se zaposlila i dosla mi je ovrha u firmu na placu. Redovno su uplacivali i tu je odplaceno jos određeni broj rata. Međuti s troskovima i kamatama dug je postao veci za 50%. I kamata je stalno isla na glavnicu tako da sam ja to otplacivala a dug se smanjivao za neznatnu sumu. Kada sam ostala trudna i dobila otkaz s prvim djetetom prestala sam otplacivat dug. To je bilo 2010. Tada je dug iznosio negdje oko 16 000 kn. Nedugo zatim pocela sam zivjet na relaciji gore navedenoj i do nedavno nista nije stizalo. Međutim majka mi je javila da je dosla policija na moju adresu po nalogu drzavnog odvjetnistva za utvrđivanje adrese pa sam se uplasila jer joj nista nisu znali reci. Ni tko je poslao nalog i zasto i niti kome da se javim? Molim vas za pomoc je ne bi voljela da me na granici uhapses dvoje male djece kad se budem vracala kuci.

 

Hvala vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

molim za pomoc ako netko zna,moja mama ima mirovinu od 1620,00kuna i naravno hrt joj je blokirao tu mirovinu,mene zanima koliko joj zakonski moraju ostavit na raspolaganju s tim da se od 1620 kh uzima 500 kn za kredit ostaje joj oko 700 kn za zivot naravno radi se o dozvoljenom minusu dali joj moze bit sprovedena ovrha na racun toga hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija