Jump to content

Prodaja Vozila


Goran2011

Preporučene objave

Poštovani,

 

Seonski sam obrtnik koji se bavi najmom Skutera i nisam u sustavu PDV-a.Poslujem 1 Godinu ( 2011 ) i isčekujem 01.06.2012 da ponovo krenem sa poslovanjem na ljeto.

 

Kupio sam 5 Skutera koje mi je knjigovodstvo zavelo na obrt znači u Amortizaciju prošle godine po cijeni od 6000 Kn x 5 Komada.

 

Ove godine sam u 12 mj prodao jedan skuter u gotovini Fizičkoj osobi ( Znači obrt nije poslovao tad,tek 01.06.2012 opet poslujem ) i ta fizička osoba mi se javila da Skuter ne može prebaciti na sebe jer mu trebam izdati račun ?

 

E sad dali R1 ili R2 i koju cijenu navesti i dali istaknuti PDV na računu ili ne.

 

Ovim putem molim da me uputite koji račun trebam izdati ( Nisam u sustavu PDV-a ) i dali to mogu napraviti odmah pa 01.06.2012 naknadno pustit uplatu na žiro račun vlastitog obrta ili za izdavanje samog računa moram čekati 01.06.2012 kada obrt ponovo krene sa sezonskim poslovanjem.

 

Unaprijed se zahvaljujem

 

S poštovanjem

Goran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

budući da ste obrtnik, izdajete račune R-2. Sezonski vas karakter obrta ograničava da u tom vremenu iznajmljujete skutere, ali prodati ih možete i izvan tog vremena. Na računu nipošto ne zaračunavajte PDV jer ste rekli da niste u sustavu, nego napišite članak zakona o PDV-u temeljem kojeg ga niste zaračunali. Pozdravite knjigovođu koji će morati na karticama dugotrajne imovine provesti propisana knjiženja (vrijednost nabave skutera u prihod, a vrijednost amortizacije u rashod), ali to više ne može sa prošlom godinom, jer pretpostavljam da ste poreznu prijavu predali. Račun ćete morati datirati sa ovom godinom. Na računu navedite sve potrebne podatke, da kupac može izvršiti prijenos na sebe.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija