snekyvz objavljeno: 4. travanj 2012. objavljeno: 4. travanj 2012. molila bih Vas da mi netko odgovori.... radim kod poslodavca 5 god. sa prekidom 2009. od 2,5 mj. u koliko promijenim posao, tj. dam otkaz na vlastiti zahtjev, imam li pravo na otpremninu? ili na nju ima pravo samo onaj tko dobi otkaz? i vrijedi li još uvijek da nakon 3 god. moraju dati ugovor za stalni radni odnos (ukoliko ne promijenim posao)? meni su te 3 god. 1.9., a ugovor mi traje do 31.12.2012. unaprijed hvala na odgovorima Citiraj
snekyvz odgovoreno: 13. travanj 2012. Autor odgovoreno: 13. travanj 2012. molim vas... stvarno bih trebala odgovor..... moderatori i admini, ako znate, pomozite.... Citiraj
Striker odgovoreno: 14. travanj 2012. odgovoreno: 14. travanj 2012. Ako baš radiš 3 godine kod istog poslodavca bez obzira na prekide, dakle gleda se baš rad- tad imaš s poslodavcem ugovor na neodređeno bez obzira što često bahati poslodavci i dalje radnicima produžuju ugovor. Otpremninu imaš pravo dobiti ako dobiješ otkaz a ne ako ga sam dadeš jer tad nemaš pravo ni na naknadu za nezaposlene. Bilo bi dobro da nađeš dobrog odvjetnika za radno pravo (otiđi u neko odvjetničko društvo) koji bi ti mogao dati neke jako dobre savjete kako da ti poslodavca prisiliš da ti dade otkaz (da onda imaš pravo na otpremninu i naknadu s biroa), pa čak i da poslodavac nasjedne i da ti nezakonito dade otkaz i tad bi još imala i pravo na sve plaće od otkaza do pravomoćne sudske presude ukoliko bi bila na birou. Citiraj
snekyvz odgovoreno: 16. travanj 2012. Autor odgovoreno: 16. travanj 2012. čekaj... ako sam dobro skužila, ja bi već trebala imati ugovor na neodređeno pošto sam tu od 2006.? bez obzira na prekid iz 2009.? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.