Jump to content

neplacanje novcane kazne


deki01

Preporučene objave

da puno ne kompliciram,obican prometni prekrsaj i novcana kazna,platio sam 1 trecinu i sudske troskove,pravomocna je bila prije 2 godine,

da bi mi jutros pozvonila policija da s javim na sud zbog neplacene kazne ili me vode u zatvor,njihove rijeci.

 

Sta mi je najpametnije,novaca bas i nemam,ja zena i dijete zivimo od 3000kn moje place a i radim kao zastitar

kako bi se eventualni odlazak u zatvor na tjedan dana mogao odraziti na moj posao,da li bi izgubio posao jer bi onda bio "kaznjavan",toliko o SVRHI kaznjavanja,autolimar izade za tjdan dana i dalje moze udarat cekicem po limariji,nikom nista,a ja gubim licencu i ne mogu se zaposliti vise nigjde bez potvrd o nekaznjavanjunije isto dati 5000kuna meni i nekom ko ima placu 15,000kuna

ai nasao sam ovo Članak 45.

 

(1) Ako počinitelj prekršaja kojem je izrečena novčana kazna ili globa u visini do 500,00 kuna u cijelosti ili djelomice ne plati izrečenu novčanu kaznu ili globu sud će donijeti odluku da se neplaćena novčana kazna ili globa s pristankom počinitelja zamje­njuje radom za opće dobro na slobodi.

 

(2) Rad za opće dobro na slobodi određuje se u trajanju koje je u razmjeru s izrečenom neplaćenom novčanom kaznom ili globom od najmanje tri do najviše deset radnih dana. Rok za izvršenje rada za opće dobro ne može biti kraći od jednog mjeseca ni dulji od šest mjeseci.

 

Da li to znaci da bez obzira na visinu kazne ja nemogu dobiti vise od 10 dana rada.

Ako moze i ovaj iz Editirao moderator

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam jedan od moderatora na ovom forumu, posao mi je da editiram gluposti i upozoravam forumaše ako čine nešto što je protivno pravilima foruma.

 

Vas upozoravam da pazite što pišete, ovim glupostima o političkim strankama i njihovim članovima ovdje nije mjesto.

 

Ponovite li to još jednom zabraniti ću vam pristup na ovom forumu, bilo u ovom ili bilo kojem drugom nadimku jer raspolažemo opremom koja locira autora. Ubuduće ću pozorno pratiti vašu aktivnost na ovom forumu.

 

Jednako tako ukoliko bilo koja pravna ili fizička osoba zatraži vašu lokaciju zbog kaznenog djela uvrede, klevete ili od iduće godine i sramoćenja, uredništvo Legalisa će im odmah i bezrezervno dostaviti.

 

Sasvim je nevažno kako vi nazivate ono što ste platili, za svaku lipu do 900 kuna se ide u zatvor na 3 dana, dalje je svaka lipa do idućih 300 kuna po jedan dan zatvora.

 

Kazna je pravomoćna, više nema piskaranja, dopisivanja, pomaže samo odlazak u prvu poštu platiti uplatnicu koja se nalazi kod policije u dovedbenom nalogu.

 

Policajci postupaju po dovedbenom nalogu, mogli su vas pokupiti odmah čim su vas zatekli, to su policajci koji će vam raditi iduću sigurnosnu provjeru, pazite kako se ponašate pred njima.

 

Ići u zatvor zbog neplaćene prometne kaznice nije odlazak u zatvor u smislu robijanja, taj podatak o vašem zatvaranju neće biti evidentiran kao zatvorska kazna već kao supletorno zamjenjena novčana kazna zatvorskom i uopće ne utječe na odobravanje rada u privatnoj zaštiti.

 

Ne znam koji prometni prekršaj ste napravili, sami ste sebi krivi, sami ste doveli svoju obitelj u ovu poziciju, gledate krivca svako jutro pred ogledalom.

 

Svrha kažnjavanja je kod vas postigla pun učinak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Prije 4 godine(maloljetna) dobila sam kaznu zbog nenosenja zastitne kacige prilikom voznje na motornom vozilu kao suvozac, koja iznosi 1000,00kn. Nikada nisam, ni prije ni nakon toga, bila kaznjavana.

nikada nisam dobila poziv na sud zbog toga, vec mi je doslo rjesenje i uplatniica na adresu.

Ove godine u 2.mj stigla mi je s porezne opet uplatnica za tih 1000,kn (nakon 4godine od prekrsaja, na koji sam ja vec zaboravila)

sto mi je ciniti s tim sada i da li me zbog toga mogu traziti iz policije doma ili predloziti za zatvor?

postoji li mogucnost zalbe sada?

napominjem također da sam studentica, bez primanja, zivim s roditeljima i to mi je jedina kazna u zivotu, ali pretpostavljam da to nikome nije vazno..

strucni savjet mi je jako potreban.

Unaprijed Vam hvala!!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pronaći će vas policajci sa zadatkom da vas vode u zatvor na odsluženje zatvorske kazne od 3 dana.

 

Sud je za vama raspisao dovedbeni nalog u kojemu je priložio i uplatnicu.

 

Zastara za odlazak u zatvor nastupa u roku od 3 godine od pravomoćnosti presude, računajući od datuma donošenja rješenja kojeg ste zaprimili poštom.

 

Više nema npravnih lijekova, jedino možete zamoliti policajce da vas sačekaju par mjeseci, prepišite brojeve iz uplatnice koju imaju i platite u više rata.

 

Policija ima ovlast da vas odmah po zaticanju vodi u zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija