Dea077 objavljeno: 6. travanj 2012. Dijeli objavljeno: 6. travanj 2012. Pozdrav. Imam pitanje u vezi podjele obiteljske mirovine. Ja sam dijete smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i primam mirovinu u iznosu 9600 kn, Moja majka, kojoj do sada nije bio priznat status člana obitelji smrtno stradalog branitelja, pokrenula je postupak i sad joj je priznat status. Kako će se sada dijeliti naša obiteljska mirovina, ako ide prema ovom stavku: Mirovinski faktori za izračun obiteljske mirovine propisani su u članku 28. ZOPHBDR i ovisno o tome koji član obitelji ostvaruje to pravo iznose: - ako pripada bračnom drugu i djetetu, ili samo djetetu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata 1,0 - ako pripada samo za oba roditelja 1,0. To znači da obje imamo 1,0 ili svaka 0,5? Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plemeniti odgovoreno: 7. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2012. Vaša majka bi trebala ispuniti preduvijet tj.navršenih 45.god života(naravno uz sve ostale uvjete) te ukoliko to ostvaruje djelit čete ovu mirovinu koja vam trenutno pripada....koeficijent i polazni faktor je i dalje isti.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dea077 odgovoreno: 7. travanj 2012. Autor Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2012. Znači, svaka ćemo dobit po pola od tog iznosa ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plemeniti odgovoreno: 7. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2012. Da, ukoliko majka ispunjava uvijet tj, ima navršeneih 45.g. i nije u radnom odnosu.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
maso odgovoreno: 8. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2012. mislima da je za suprugu smrtno stradalog branitelja uvjet za ostvarivanje prava na mirovinu 40 godina i da nije zaposlena a ne 45 godina, provjerite na hzmo, a koeficijent je 1,0. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Plemeniti odgovoreno: 8. travanj 2012. Dijeli odgovoreno: 8. travanj 2012. maso je napisao: mislima da je za suprugu smrtno stradalog branitelja uvjet za ostvarivanje prava na mirovinu 40 godina i da nije zaposlena a ne 45 godina, provjerite na hzmo, a koeficijent je 1,0. Da u pravu si...više na:http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=1212 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.