Jump to content

Zaštitna mjera zabrane upravljanja


Spominkalo

Preporučene objave

Zanima me da li postoji zastara za primjenu zaštitne mjere? Dakle, dobio sam od suda presudu gdje mi se izriče zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca i izvršenje presude se povjerava nadležnoj PP. Od tada je prošlo 7 mjeseci i još nisam dobio nikakovu obavijest da je nastupila zaštitna mjera. Postoji li kakva zastara po tom pitanju ili se mogu u policiji i kroz nekoliko godina sjetiti da bi mogli pristupiti izvršenju zaštitne mjere? Postoji li mogućnost da se je policija žalila na tu odluku suda, a ja o tome nisam obaviješten, pa sad zato ne izvršavaju tu mjeru dok se ne odluči o njihovoj žalbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, eto to nisam mogao nigdje u Zakonu pronaći. Biste li bili ljubazni pa mi rekli kojim je to zakonom i kojim članom regulirano? Mislim da najbliže što sam našao od trenutno važećih zakona, jeste iz kaznenog prava da do primjene zaštitne mjere ne smije prijeći više od dvostrukog vremena trajanja zaštitne mjere, ali ne znam sada točno koji je to član, a i nije važno, jer se ne odnosi na prekršajni zakon. Naime sama zaštitna mjera mi se čini nelogična ako se primjenjuje nakon tolikog vremenskog perioda, jer koga ona štiti i koja je njena svrha ukoliko ne nastupa promptno? Dobro, to je samo moje shvaćanje, kako bi se izvršenju mjere trebalo pristupiti po rješenju Suda, uz neki razuman rok. Naravno nitko ne mari previše za shvaćanja i poimanja nas diplomiranih inženjera cestovnog prometa i struke, već se ZOSPC donosio po drugim kriterijima i od drugačijih stručnjaka. Dakle, pravo baš i nije moje područje, pa bih volio znati na koji Ste se Zakon pozvali prilikom davanja odgovora? Hvala lijepa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija