Jump to content

brak Hrvata sa strancima


GaetanoM

Preporučene objave

Prije 5 mjeseci sklopila sam brak sa talijanskim drzavljaninom.Od tada zivimo u Rimu jer je medu ostalim uvjetima bio i taj da moram imati stalne prihode da bi on mogao dobiti dozvolu boravka.Posto u buducnosti planiramo zivjeti u Hrvatskoj zanima me da li je obavezno da ja imam stalni posao ili je dovoljno da on ima primanja iz svoje zemlje(npr. invalidska primanja)?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Bok!

Neznam zapravo koliko će ti koristiti ova informacija ali u sličnoj sam situaciji pa eto...

Udata sam za hrvata, strani sam državljan i živimo u Hrvatskoj. Kad smo predavali zahtjev za moj privremeni boravak (koji mora trajati neprekidno 5 godina prije dobivanja stalnog) morali smo obadvoje predati papire na kojima je razvidno da smo sposobni uzdržavati se t.j. da imamo nekakve prihode. Dvočlana obitelj mora imati neku određenu cifru primanja mjesečno (bubnit ću na pamet jer se nesjećam točno kolika mora biti ali mislim da negdje oko 3000 kn ukupno). Ukoliko ja ne nađem posao on mora potpisati da me može uzdržavati (znači da mu prihod mora biti najmanje tih 3000 kn) Ali s obzirom na to da tvoj muž ima stalna primanja mislim da nebi trebao biti problem. U svakom slučaju najbolju informaciju ćeš dobiti ako odeš na policijsku stanicu na odjel za strance i raspitaš se. Ima tu još dokumenata koje treba predati tako da je najbolje pitati nadležne.

Nadam se da ti je bar malo pomoglo... Sretno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija